Hobby: Meteorologia Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 1428 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 13 Styczeń 2021, 19:10
Tak, dokładnie, mieszkam dość blisko granicy z Mikołowem Chociaż sam Muchowiec to też jeszcze aż tak daleko ode mnie nie jest, około 7 km, a ścisłe centrum równe 10. No ale wiadomo, zwłaszcza latem często okazuje się, że to jednak daleko
_________________ T.av 0 *C to taka sama "zima" jak "lato" przy t.av 15.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 2593 Miejsce zamieszkania: Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Styczeń 2021, 20:47
Prawda, nieprawda, kto wie, czy mrozy nie będą jeszcze większe... Modele nie doszacowały ilości śniegu (nie chcę mi się sprawdzać, ile jest, ale myślę, że między 7-8 a 10 cm obecnie może być), to czemu nie mogą mrozów: ten sezon jest na swój sposób wyjątkowy. : Dla Ciebie z bólem serca uważam, że styczeń zapisze się poniżej normy termicznej (zresztą to byłoby niewiarygodne, gdyby skończył się na "+"). :
_________________ Śnieżna i mroźna zimo, nie pozostawiaj po sobie żadnych śladów przed 10.11. i po 20.03.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 13 Styczeń 2021, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 7 razy Wiek: 74 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 4460 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 13 Styczeń 2021, 22:16
Zamiast bestii ze wschodu przywędrowała wiedźma imieniem Filomena z nad Atlantyku. Co ciekawe, do Hiszpanii, która zawsze uważana była za ciepły kraj.
https://www.twojapogoda.p...kujace-zdjecia/
Jednak pogoda jest nieobliczalna i prawie nieprzewidywalna. Ja coś podobnego pamiętam z przełomu lat 1978/79 w Sylwestra.
_________________ Jeszcze w zielone gramy, jeszcze wzrok nam się pali
Jeszcze się nam pokłonią ci, co palcem wygrażali
My możemy być w kłopocie, ale na rozpaczy dnie
Jeszcze nie, długo nie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum