Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 7294 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Marzec 2021, 21:22
Fajerwerki na tle oświetlonych białych ulic, rzadki jest to widok w dzisiejszych czasach. Często większe ilości białej magii przypominają o sobie "dopiero" po Nowym Roku.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 16 razy Wiek: 25 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 3624 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 30 Marzec 2021, 21:32
Duże oświetlenie to akurat częsty widok
_________________ Jedyne urozmaicenie kwietnia to epizody letniego ciepła.
1 marca o północy rozpoczęła się wiosna meteorologiczna. Jej ostatnim dniem będzie 31 maja.
Gdyby ktoś mówił, że jednego i prawdziwego Boga, Stwórcę i Pana naszego, nie można poznać ze stworzeń w sposób pewny z pomocą naturalnego światła rozumu ludzkiego – niech będzie wyklęty. - Sobór Watykański(1870)
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 41 razy Wiek: 22 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 9031 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz
Wysłany: 30 Marzec 2021, 21:40
To był bardzo ładny Sylwester, pełen śniegu, a zarazem obfity pod względem strzelania. Miałem z niego film, ale niestety przepadł mi podczas zmiany systemu operacyjnego w komputerze. Kanonada trwała długo, a o północy przez chwilę widziałem wystrzały na kilku poziomach, całe ich pasmo.
Zdjęcia super, widać na nich, że w 2010 najpopularniejszym rodzajem pirotechniki były jeszcze rakiety, zaś boom na wyrzutnie dopiero się zaczynał.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
11.05.2009 - 11.05.2022
13 lat meteorologicznej pasji
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 7294 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Kwiecień 2021, 23:19
Mi ten śnieg trochę "umknął": leżało go trochę, ale jakichś wielkich zasp nie widziałem.
Wydawało mi się, że takie kwestie jak oświetlenie są wysoce uzależnione od miejsca zamieszkania: jak jest dużo domów, bloków czy innych budynków pracowniczych oraz latarń w okolicy (tutaj jako dodatek, bo przy gorzej zabudowanych obszarach ich obecność jest konieczna) to w sumie może być bardzo jasno na zewnątrz.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum