Hobby: Inne
Wiek: 26 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 143 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 7 Kwiecień 2021, 22:59
Dzisiaj w Gdańsku było 7 stopni, obecnie jest 3 stopnie, w ciągu dnia było wiele atrakcji pogodowych: Słońce, chmury, deszcz, wiatr i lodowe granulki. Marzec nadal trwa.
_________________ Czy cofnęliśmy się w czasie i mamy znowu grudzień?
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 16 razy Wiek: 21 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 6607 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz
Wysłany: 7 Kwiecień 2021, 23:06
W Nowym Sączu pada śnieg przy temperaturze 0 stopni i tworzy się pokrywa. Świetne zwieńczenie termicznie zimowego dnia. Sypie powoli dość dużymi płatkami i krajobrazy wyglądają już niemal tak, jak podczas najsilniejszych incydentów śnieżnych Zimy Trzydziestolecia
_________________ Ogrzej mnie w niepogodę, osłoń przed świata chłodem, podaj dłoń, gdy zagubię swój świat... ~Krzysztof Krawczyk
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 4002 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 07:20
Dobra, nie chce mi sie patrzec na ogimet, bo szkoda oczu. Opady nadeszly w najbardziej niefartownym momencie, gdyby zjawily sie godzina czy 2 pozniej, nie byloby sprawy. Tego przedluzajacego sie marca nic juz nie usprawiedliwia... (poza jako taka regularnoscia opadow). Nie chce pisac o kwietniach, bo ten miesiac na to miano nie zasluguje. 2000, 2001, 2006, 2012, 2015 czy 2017 tez mialy swoje gorsze dni, no ale kurde... opad staly wiedzial, kiedy sie w tych miesiacach NIE pojawiac (nawet jak sypalo, to temp trzymala sie na +). Przepraszam, myslalem naiwnie, ze unikne tego widoku, jak widac beznadziejnie przewidzialem dzisiejsza sytuacje.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 13 razy Wiek: 23 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 19879 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Mokotów
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 11:47
Dzisiaj koło 10:00 temperatura wzrosła do +3.8 stopni stopiło się 1.5mm wczorajszego śniegu w stacji (trochę to wkurzające, że jakoś na glebie się stopił od razu, a stacja potrzebowała dużo więcej do stopienia...) . Po 10:00 doszły konwekcje z NW i z tego co widzę to cała seria konwekcji trafiła w Michałowice, spadło 2.8mm, a temperatura zeszła do +1 stopni i z tego co gadałem, to pada mieszanka deszczu ze śniegiem, czyli pewnie w praktyce suma będzie jeszcze większa. Tym samym po 8 dniach za kwiecień mam już równe 10mm opadu i tym samym kwiecień jest najbardziej mokry od 3 lat, a jak dobrze pójdzie to za godzinkę będzie najbardziej mokry od 4 lat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum