Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Przed nami niezbyt gorąca noc nie tylko z powodu prawdopodobnie znowu nudnego meczu polskiej reprezentacji, ale również z powodu pogody. Najbliższej nocy czekają nas spore spadki temperatury wskutek wyżowej inwersji (ciśnienie powyżej 1025hPa n.p.m.) połączonej z bardzo zimną masą (tylko 2-4 stopnie na 850hPa). To oznacza iż nad ranem będziemy mieli w wielu miejscach temperatury około 5 stopni, a nawet poniżej tej wartości, a w mrozowiskach prawdopodobnie wystąpią pierwsze, na szczęście niewielkie przymrozki.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20477 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 19:08
U mnie na szczęście jeszcze 17 stopni, ale niestety zanosi się na szybki spadek. Paradoksalnie wraz z wrześniem ciepłe noce są przeze mnie porządane do końca jesieni
Jednak w przeciwieństwie do dzisiejszej nocy, te minimalne 6 stopni pod koniec maja i na początku czerwca nie były w ogóle odczuwalne... A dzisiejszy poranek przypominał te najzimniejsze z maja 2020...
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38276 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 20:08
FKP, czego nie rozumiesz w słowach: "relacja na zywo" 😁
Chwile mnie nie było, a tutaj +11.3. A od północy widać wał chmurowy, niosący opady deszczu w niektórych dzielnicach Warszawy. Tymczasem u mnie pogodnie i jakby wyżowo, do tego bez wiatru. Muszę przyznać, ciekawe połączenie.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Na tę noc u nas prognozują spadek do +8 stopni przy bezchmurnym niebie. I faktycznie jest bezchmurnie, w tej chwili jest +13 stopni.. https://pogoda.interia.pl/prognoza-szczegolowa-siedlce,cId,30948 Nie tak źle. Niedawno pisałem o przymrozku z początków września 1998 roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum