Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13480 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 8 Sierpień 2021, 16:27
kmroz napisał/a:
Mnie trochę zdziwiło, że 12, 15 i 18 sierpnia ocenione są tu jakie pogodne. Na jakiej podstawie klasyfikujesz "pogodność" dnia?
Tak na oko:
Do 30% zachmurzenia to dzień pogodny, 40-70% chmur to dzień ze średnim zachmurzeniem, 80% i więcej dzień pochmurny. A gdy jest rano całkowite zachmurzenie a po południu słonecznie (lub na odwrót), wtedy taki dzień klasyfikuję jako dzień ze średnim zachmurzeniem.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 207 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8195 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 10 Sierpień 2021, 10:49
Ja bym ocenił jako połowicznie letni, duże części I i III dekady to jednak było najprawdziwsze lato, choć praktycznie pozbawione upałów windujących anomalię. Nie jestem fanem tego miesiąca, ale też nic do niego nie mam.
_________________ Przepraszam marzec 2022 że go obrażałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum