Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Sierpień 2025, 10:10
Lato termiczne wciąż regularnie sobie trwa i nic się raczej szczególnego w tej materii w nie zmieni- nawet gorąca nie musi być, by mówić o letniej pogodzie Tak naprawdę wystarczy jak temp. za dnia wyniosą przynajmniej ok. +20 C, nocami ok. +10 C- wciąż można z tego uzyskać średnią od +15 C wzwyż, w kwestii pogody wiadomo od czasu do czasu deszcz się przyda, ale jednak wolę słońce (zwłaszcza na przełomie sierpnia-września)
Jestem też sceptykiem odnośnie przepowiadanego wzrostu temp. powietrza w kolejnych dniach- nic się raczej szczególnego nie wydarzy, dla mnie to prawie każdy dzień wygląda tak samo, odkąd jest sucho: przynajmniej naprawdę na jakieś słońce (trwające dłużej niż 2-3 godz. na dobę) zawsze można liczyć
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Sierpień 2025, 11:08
Jacob, to ja akurat bym wolał sielskość teraz i opady od końcówki sierpnia. Najlepiej by od 18:00 do 9:00 było bezchmurnie i bezwietrznie, a od 9:00 do 18:00 niebo zapierdolone Cu i Sc oraz umiarkowany wiatr z NW
Natomiast wrzesień chciałbym, aby w końcu się przełamał z tymi opadami i chmurami, bo jest z tym problem duży. Forma obojętna
W sumie taka aura jak dzisiaj by mogła dominować w 2 połowie sierpnia, a raz na tydzień jakaś porządna, szeroka pluszka.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Sierpień 2025, 11:38
To ja w sumie zaczynam woleć pogodniejsze niebo w ciągu dnia i bardziej pochmurne nocą Wiatr w sumie też preferuję stosunkowo wyrównany w ciągu doby (choć wiadomo że za dnia rzeczywiście z reguły będzie dmuchało mocniej)
Raczej wolałbym, by w 2 poł. sierpnia nie padało za dużo, acz kolwiek zdaję sobie sprawę, że sielanka pogodowa wiecznie nie potrwa
Październik chyba wolę w wydaniu deszczowym w tym roku Chociaż jak będą dominować dni słoneczne jak np. rok temu, będzie też w porządku Grunt żeby tylko nie było przedwczesnych powiewów zimnic
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 11 Sierpień 2025, 11:57
W nowo rozpoczętej dekadzie będzie bardzo duży deficyt z opadami,.z jednej strony wygląda to trochę niepokojąco, z drugiej strony lipiec prawie w całym kraju postarał się całkiem dobrze poprawić sytuację hydrologiczną i stabilniejszy, pogodny okres nie jest aż tak alarmujący jakby mogło się to wydawać. Sama fala upałów też nie wygląda już aż tak "groźnie", po 16.08 zrobi się wyraźnie chłodniej, choć zapewne na sucho niestety.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Sierpień 2025, 12:12
jorguś, no cieszę się, że trochę "ochłonąłeś", bo ten wielki powrót Globcia na 3 dni mnie rozwalił. To już w czerwcu powrót Globcia był dużo wyraźniejszy, zwłaszcza u Ciebie.
Co do opadów, to niech przyjdą jak się ochłodzi, ale mam nadzieję, że sama wymiana mas przebiegnie szybko, spokojnie i na sucho, tak samo jak ta wczorajsza
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum