Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Czerwiec 2026, 16:20
Jak dla mnie rzuca się w oczy bardziej spora ilość dni z deszczem- niekiedy pewnie również i z burzami, jak rdzenie przekroczą określoną odbiciowość
Termicznie nic chyba raczej nie miałbym (w obecnym okresie miłośnikiem gorąca i upałów nie jestem- wolę sielskie dni i noce), gdyby nie okoliczność, że w maju karuleza się rozkręciła
Ale z drugiej strony rok temu coś podobnego się wydarzyło miesiąc wcześniej- w sercu kwietnia (okolicach Wielkanocy) padały oficjalnie zamachy na średnie dobowe w wielu regionach , a w trakcie maja któregoś dnia jeszcze deszcz ze śniegiem/mokry śnieg spadł
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Czerwiec 2026, 21:56
Za dnia tak może niekiedy być (jak przede wszystkim bywa pochmurno, ale nie pada), nocami jednak z reguły są niższe wartości
Dzisiaj stacja naprawdę wskazała w szczycie koło +20 C, ale nocą było +10 C, w dodatku okres górek trwał krótko (wręcz bardzo krótko), więc średnie koniec końców wychodzą raczej podobne
Od ok. 3 dekady maja porzuciłem sweter i chyba to nie była zła decyzja
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 164 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13350 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Czerwiec 2026, 23:37
Tymczasem modele ciągle tańczą i cyklicznie wyrzucają niemal rekordowe upały, by w następnej odsłonie wrócić do dość normalnych wartości poniżej 30 stopni. Internet już zaczyna się jednak rozgrzewać, co na dłuższą metę może skutkować zapomnieniem tego, z jak niezwykłym okresem mamy do czynienia teraz. Dlatego przyszłe ocieplenie wolałbym w wersji delikatnej i powolnej. Najpierw podelektujmy się tą czerwcową "innością"
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Wysłany: 13 Czerwiec 2026, 00:44
No ale w sumie raczej tutaj nie ma żadnej jakiejś szczególnej inności A nawet jak jest, to chyba już wydaje mi się, że bardziej taka, że czerwiec jest "brzydki" (np. stacje od Kielc i Krakowa mają póki co niewiele więcej niż ok. 50 h ze słońcem), niż że przynosi bardzo niskie średnie temp. powietrza
A chociaż rok temu czy 2 lata temu też aura pozostawiała wiele do życzenia, tzw. patolstwo jednak dłużej trwało czy bardziej rzucało się w oczy
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 13 Czerwiec 2026, 12:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum