Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Z tymi porami meteorologicznymi kręcisz i męcisz, ale wciąż nie potrafisz określić dlaczego zaczynają się one w takim, a nie innym dniu, jakie zjawisko determinuje tę "zmianę z dnia na dzień". Ja takie zjawiska już dawno opisałem w kontekście pór astronomicznych.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39129 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Wrzesień 2021, 19:27
Proszę... skończcie tę dyskusję już. Kazdy ma swoje zdanie i nikt drugiej osoby nie przekona. Dzięki Paweł, że się tym po raz kolejny zająłeś, już sam to miałem robić, bo niestety teraz w co drugim wątku przewija się ten temat
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga
Dzisiaj z działki zabraliśmy naszego kota (zdjęcie z maja tego roku)
W połowie wiosny (w maju) wróci on na działkę, ale jesień i zimę spędzi on w domowych pieleszach.
Jak co rok.
P.S. Szronu na trawie jeszcze u nas nie było.
I znowu zaczynasz. Ja uznaję tylko rachubę ASTRONOMICZNĄ i kalendarzową. Dla mnie wiosna zaczyna się wraz z równonocą wiosenną, a kończy sią wraz z przesileniem letnim. Nikt mi nie wmówi, ze maj nie jest "centralnym" miesiącem wiosny. Uważasz inaczej, Twoja "broszka", ale mi nie zwracaj uwagi, ani mnie nie "pouczaj", bo dla większości Polaków jest tak, jak ja uważam. https://www.weekendowo.pl/swieta/wiosna
Możesz co najwyżej napisać RAPORT MNIEJSZOŚCI, ale to już w roku 2002 napisał Philip K. Dick. To książka na podstawie której nakręcono film.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum