Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Styczeń 2026, 18:11
Racja, przepraszam, już sobie przypominam, co pisałeś na ten temat, a także mniej więcej wówczas (w ścisłej połowie miesiąca) zauważyłem znaczące zmniejszenie pokrywy
Użyłem błędnego skrótu myślowego z przyzwyczajenia
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 207 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 4 Luty 2026, 19:23
Luty: 0,4 st
Marzec: 7,0 st
Kwiecień: 9,0 st
Maj: 11,9 st :clown:
Czerwiec: 20,6 st
Lipiec: 23,0 st
Sierpień: 17,4 st
Wrzesień: 15,3 st
Pazdziernik: 9,9 st
Listopad: 5,0 st
Grudzień: 1,0 st
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Luty 2026, 09:36
Musiałaby koło połowy miesiąca wydarzyć się solidna przebudowa baryczna: wyże na południu Europy, niże na północy
Mam jednak wrażenie że położenie układów niższego i wyższego ciśnienia będzie przebiegać odwrotnie
Sugerowanie takiej samej anomalii temp. po 2-3 mroźnych dniach to co prawda żaden decydujący wyznacznik, ale problem polega na tym że temp. naprawdę mogą mieć w ciągu dnia kłopot z przejściem przez 0 C Ta okoliczność pewnie złagodzi ujemną anomalię (bo jest to fizycznie niemożliwe, by anomalia blisko -10 C się regularnie utrzymywała), ale o przejściu nawet dobowym na plusy może nie być mowy
Dzisiaj już może istnieje szansa, że będzie skromny plus w ciągu dnia (obecnie ok. -1 C/-2 C), ale niebo pozostaje zachmurzone i przymglone
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 2 Marzec 2026, 00:42
2026
Łogiń 5,3 st.
Kwiecień 9,5 st.
Maj 14,0 st.
Czerwiec 18,6 st.
Lipiec 21,2 st.
Sierpień 19,0 st.
Wrzesień 14,6 st.
Październik 13,7 st.
Listopad 5,7 st.
Grudzień 2,0 st.
2027
Styczeń 2,2 st.
Luty -0,6 st.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum