Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13243 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Sierpień 2020, 00:38
Ale Wy lubicie sobie docinać A jak ja się w to wciągnę, to chyba nie wyjdę z burzy mózgów żywy
Najlepiej żeby wiosna 2021 pokazała nam większą zmienność pogodową z wysokimi opadami, a wtedy - nauczeni doświadczeniami 2020 roku - najlepiej ocenimy i wyznaczymy złoty środek
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13243 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Sierpień 2020, 00:42
Żadnych odwilży w grudniu, to najgorsza pora na nie, wtedy powinien być tylko śnieg i amplitudy... sam nie wiem, byle św. Mikołaj nie musiał porzucać reniferów pod Płockiem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20447 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 17 Sierpień 2020, 00:49
Nawet dla mnie marzec i kwiecień mogłyby być suche w przyszłym roku, pod warunkiem śnieżnej zimy oraz podkreślonego fioletu w tabelce z uslonecznieniem
Przydałaby się nam chociaż taka solarna powtoreczka 1980 roku, sam jestem bardzo ciekawy jak to wyglądałoby w dzisiejszym klimacie
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Niby więcej puchu niż luty 2015, ale wtedy ładnie dosypało 3.02, ale w srutym 2014 nawet płatek z nieba nie spadł. Właściwie spoko był tylko weekend 1-2.02, dalej już były świetne warunki by śnieg stopniał . I był to miesiąc dużo bardziej pustynny niż pokazują tabelki. 10 mm wyrobiła "zlewa" z 15 lutego, a te 4 mm z ostatniego dnia miesiąca tak naprawdę spadły dopiero po północy 1 marca... Miał poza tym zaledwie 0,5 mm opadu . No i co ciekawe poza końcówka był to miesiąc charakteryzujący się naprawdę niskim ciśnieniem . Tylko tępić takie miesiące
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum