Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8213 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 25 Wrzesień 2020, 15:13
A lipiec chciałbym w końcu taki ze średnią podobną jak trio lipiec 2006/sierpień 2015/czerwiec 2019, tylko że w asyście częstych burz oraz ze znośnymi nocami, bo tylko to mnie zniechęca do długotrwałych fal upałów jak mam być szczery.
Jacob, tak tylko wspomnę, że miał czwarte najniższe w historii absolutne minimum temperatury i mieści się w pierwszej siódemce marców z najmniejszą ilością mrozów. Do tego pozbawiony suchego okresu, z sumą opadów w normie i piątą najwyższą średnią temperaturą Moim zdaniem najlepszy, nawet marzec 2019 uważam za wyraźnie gorszy od niego.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Gdyby po nich przyszedł bardzo słoneczny i cieplutki kwiecień (spokojnie, nie śmiecień 2009 ani 2020 to niech sobie będzie W innych sytuacjach nie, a po zimie 2005/06 ten marzec to byłoby już dobicie. W marcu 2006 chyba wiele osób modliło się o ciepło i Słońce, co zostało wysłuchane trzy miesiące później Trzeba uważać czego się chce
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 25 Wrzesień 2020, 15:18
Jacob napisał/a:
PiotrNS, Ale dla mnie jedyny całkiem fajny okres waszego marca 2017 to tylko przełom 2 i 3 dekady
A początek z dwiema dwucyfrowymi średnimi i opadami deszczu (ocieplenie wraz z opadem jest na wagę złota) już nie? Kurczę, trochę mnie zmartwiłeś, wydawało mi się że to jest miesiąc, który każdy z nas może docenić
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20478 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 25 Wrzesień 2020, 15:20
PiotrNS, wlasnie marzec 2006 tylko po takiej zimie jak wtedy . Z resztą tutaj w przeciwieństwie do marca 2013 jeszcze w nim przyszła od razu piękna i prawdziwa wiosna (prawie, że zgodnie z kalendarzem), sam też bym wolał, żeby odwilż przyszła dekadę, czy nawet 2 tygodnie wcześniej, ale taki marzec by mnie w 100% zadowolił
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum