Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Mistrzostwa świata w hali Sud de France Arena w Montpellier bez rosyjskich zawodników, to jak piłkarski mundial bez Brazylii . Sport nie powinien ulegać wpływom politycznym.
Prawdziwie mistrzowską jazdą pokażą zawodnicy i zawodniczki w Channel One Cup, który odbędzie się w Sarańsku w Rosji.
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 19 Maj 2022, 08:23
Nie jestem wielką fanką tego sportu, ale zaczęłam nieco się interesować po obejrzeniu filmu o łyżwiarce Tonyi Harding pt: "Ja, Tonya" ( https://www.filmweb.pl/fi...ya-2017-7889230 ) z genialną aktorką Margot Robbie, którą pewnie już kojarzycie. Wspomniana Tonya zasłynęła między innymi z tego, że bezbłędnie wykonała Triple Axel jako pierwsza Amerykanka ( https://www.youtube.com/watch?v=KrtY6eiPqO4 ) , a sama jej kariera się niesprawiedliwie i burzliwie zakończyła. Po tym zaczęłam lustrować YT by oglądać występy innych łyżwiarek i zainteresowała mnie Rosjanka Jewgienija Miedwiediewa, której to urzekła mnie jazda do openingu Sailor Moon. https://www.youtube.com/watch?v=TYLWRn_ApGU
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Marzec 2025, 13:24
Tak to już w życiu bywa- im mniejsze powiązania nas łączą z drugą osobą, tym mniej analogicznie obaw możemy mieć w związku z późniejszym odrzuceniem z jej strony... Sam osobiście wolałbym już regularnie nie mieć widoków na posiadanie partnerki (zarówno w życiu zawodowym jak i osobistym), niż ją stracić po krótkim czasie (kilka miesięcy to naprawdę bardzo krótki staż...) Albo inaczej, jak miałbym jednak podjąć współpracę z jakąś osobą, wolałbym, by relacje nie wybiegały poza nasze wspólne cele edukacyjno-zawodowe. Bo i tak zdaję sobie sprawę, że w dzisiejszych czasach mało komu raczej zależy na zawieraniu głębszych znajomości, więc po co mam robić z siebie wyjątek
A rzeczywiście na lodzie sobie dobrze ci ludzie radzili , ale i tak jak przyszło co do czego, to przynajmniej ktoś z nich i tak tam (zarówno dosłownie jak i w przenośni) został...
W każdym razie coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że im większą ludzie podejmują aktywność (jakiegokolwiek rodzaju- niosącą nie tylko złe, ale i dobre następstwa), tym większe istnieje prawdopodobieństwo, że potracą znajomych... U mnie przynajmniej większość spraw w relacjach międzyludzkich stawała na włosku, bo ja się bardzo emocjonalnie angażowałem i byłem ogólnie zbyt chimerycznym osobnikiem. Zresztą w życiu ogólnie też tak jest: najwięcej problemów nie występuje, bo ludzie czegoś w ogóle nie chcą i zachowują obojętny stosunek- wprost przeciwnie, gdy pragną czegoś za dużo, więc mają zbyt wygórowane marzenia oraz oczekiwania... Podam (mam nadzieję) niegłupi przykład: gdyby władze Rosji (łyżwiarze mające owe obywatelstwo nie ponoszą tu odpowiedzialności) nie miały zbyt wielu pokus, cała reszta Europy (narodu europejskiego) by się teraz nie trzęsła ze strachu o własne bezpieczeństwo.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum