Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 10 Czerwiec 2020, 16:32
Mój już dawałem ale co tam szkodzi
Lipiec, miesiąc ten łączy najlepsze cechy czerwca i sierpnia ❤
*
*
Maj
* (wg. mnie kwiecień może śmiało rywalizować u nas z wrześniem i przebić go, dlatego i tutaj pozostawiam dotychczas puste miejsca )
*
Marzec, ale pipka walczyła dzielnie
Październik
Luty
Listopad
Styczeń
Grudzień
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 10 Czerwiec 2020, 17:40
Jeśli bierzemy pod uwagę tylko względy pogodowo/przyrodnicze, to spróbuję tak:
Maj
Czerwiec
Lipiec/sierpień
Kwiecień
Wrzesień
Październik
Marzec
Listopad
Luty
Grudzień
Styczeń
Troszeczkę naciągane to jednak jest; oceniając rok wrzesień ma u mnie wyższą wagę od lipca i sierpnia. Wtedy łatwo mnie zadowolić, a we wrześniu jednak mam wysokie (choć nie zawsze "żabkowe") wymagania i zależy mi na tym, by ten miesiąc był piękny
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 10 Czerwiec 2020, 17:59
FKP, w maju dni są już podobnie długie, kwitnie mnóstwo drzew i kwiatów, wszystko powinno z czasem nabierać "letniego", dojrzałego koloru i człowiek jest jeszcze na etapie upojenia wiosną Problemem może być pogoda, ale złe doświadczenia ostatnich dwóch majów to raczej wyjątek, normalniejsza aura w maju wróci
A np. w 2002 czy 2018 maj był u mnie ładniejszym miesiącem od czerwca wręcz pod każdym względem.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 10 Czerwiec 2020, 18:05
PiotrNS, No dla mnie czerwiec jest lepszy od maja, pomijając już pogodę jest to pierwszy miesiąc letniej obfitości w przyrodzie Upojenie wiosną przechodzi mi mniej więcej z pełnym zazielenieniem się drzew, czyli przeciętnie na przełomie kwietnia i maja Od tego czasu przestawiam się już na obfitość zieleni i kwitnących bylin oraz oczekuję na pierwsze owoce a tym czerwiec zawszę będzie lepszy od maja
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum