Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Jesień marzeń
Autor Wiadomość
kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Maj 2020, 12:57   

jorguś napisał/a:
U Ciebie step totalny, ciepły wrzesień z sumą opadu <10 mm, masakra

Nie pierwszy i nie ostatni raz...

No, żeby być szczerym, to u mnie trafiła lokalna burza po bardzo ciepłym dniu 8.09, dzięki czemu spadło w tym dniu koło 8mm i potem suma uzbierała się do 20mm. Ale był to opad bardzo punktowy.

W 2016 roku również zaczęło się piękną burzą 4.09, ale potem nadeszło już totalne, pustynne stepisko...

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Maj 2020, 13:01   

PiotrNS napisał/a:
Jesień 2012 była najlepsza, tylko dalsze miejsca obsadziłbym trochę inaczej - 2019 na drugie, 2006 na trzecie i 2013 na czwarte. Z drugiej strony ten październikowo/listopadowy epizod z 2013 był naprawdę wybitny i szkoda spychać go wraz z całą jesienią poza podium. Rozumiem Twój ranking, a co do jesieni 2014, to również uważam ją za bardzo dobrą, ale to jałowe zimno z II połowy listopada trochę mnie zniechęca. Niby to "z urzędu" słaba pora roku (chwała listopadowi 2019 w NS, który pokazał że tak nie musi być), ale jednak szkoda że potoczyła się w taki sposób.

Moje serce tak kocha jesień 2013, że zepchnięcie jej na drugie miejsce było już bardzo trudne. Nie wymagaj więcej :lol:

Co do listopada, to ja jestem z tych ludzi, którzy mają wobec niego pewne oczekiwania, bo wiem jak nieraz bywało. Więc na pewno listopad 2014 jest bardzo, bardzo słaby w moich oczach - poza pierwszą dekadą, która była dobra, ale przeniósł bym przynajmniej połowę opadów z 7-8.11 na 1-2.11, aby tym prawdziwym, całodobowym ciepłem można było się cieszyć w pełni.

Odpowiedz do tematu