Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38276 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Listopad 2020, 00:07
Do północy spadło 1mm. Teraz już od północy kolejne 0.3mm. Do tego temperatura 13 stopni.
Nie zamierzam ściemniać, dużo bardziej cenne dla mnie jest te 2-3mm, które spadną tej nocy podczas ekstremalnego ciepełka, niż te opady przy bubu jakie przeszły w dniach 12-14.10. Wtedy one nie były potrzebne!
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2020, 01:43
U mnie póki co temp. wynosi +12 C (w ciągu poprzedniego było maks. 13-14 C) i pogoda pochmurna (księżyca i gwiazd na niebie nie zobaczę). Ta noc powinna być bardziej wietrzna (jak temp. są stabilne, a nawet rosną), a tu tymczasem front ciepły wchodzi "bezobjawowo", bo opadów z tego praktycznie nie ma (padało coś w ciągu poprzedniego dnia- tj. 2 XI), a do mgławic dzieli cienka granica, bo widoczność nieba u mnie wynosi maks. ok. 2-3 km. Może to moja naiwność czy łatwowierność, ale czas myślę, że zagrożenie mgłami jest bardziej prawdopodobne po spadkach temp. A teraz ta noc przyniesie pewnie takie wartości tmin., jakie są oczekiwane latem (dla niektórych nawet i wtedy to jest za dużo).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2020, 01:59
LukeDiRT napisał/a:
Ciekawe, czy takie temperatury jakie są dzisiaj trafią się jeszcze w grudniu. Bo dwucyfrowe wartości na pewno będą, ale czy 15 st? Zobaczymy
2-3, może 4 dni z ok. +10 C (powiedzmy 8-12 C) pewnie się zdarzą bo nie jest to jakiś duży wyczyn. Przynajmniej na S i W Polski to możliwe, bo... na S są duże amplitudy, a na W jest często nocami znacznie cieplej. Jednak liczę na to, że takie dni pojawią się w 1 i 2 dekadzie. W 3 jednak wolałbym tmaks. do ok. +5 C.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8319 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Listopad 2020, 08:30
No to mój rekord listopada pobity o 0,5*C to znaczy wczoraj o 21,30 i dzisiaj o 3,30 było 14,6*C i dopiero w marcu będzie cieplej bo zimowe miesiące zimniejsze.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13253 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2020, 08:34
Noc nie przyniosła u mnie jednak wzrostu, ale i spadku temperatury. Przez cały czas temperatura oscylowała między 9 a 10 stopniami i dopiero teraz zaczyna z wolna się podnosić. Jest pochmurno, lecz trochę się przeciera, a nocą popadało.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum