Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13253 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 19 Styczeń 2022, 23:06
jorguś napisał/a:
Chyba nawet 30 kwietnia 2018 niektóre miejscowości nadmorskie otarły się o upał/subupał xd
W Ustce było tego dnia 28,7 stopnia, ale niedługo - po 16:00 przeszła burza i wieczór był dosyć chłodny. Bardziej niezwykły był 23 kwietnia 2000 (Niedziela Wielkanocna), kiedy w Świnoujściu, Szczecinie, Łebie i Kołobrzegu notowano ponad 28, a w Dziwnowie aż 29 stopni, przy czym taka pogoda potrzymała do końca dnia.
Na miejscu kołobrzeżan wspominałbym taką Wielkanoc wręcz w kategoriach zjawiska paranormalnego - pójść w takie święto na plażę jak w jeden z najcieplejszych letnich dni i mieć jeszcze 23 stopnie w porze zachodu Słońca - WOW.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 595 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 20 Styczeń 2022, 13:25
FKP napisał/a:
zgryźliwy tetryk, Stale piszesz, że nienawidzisz upałów i suszy a tam są one dużo bardziej nasilone, niż u Ciebie xd
A ja myślę że nie ma to tyle wspólnego z samą pogodą co tym w jakich ona jest okolicznościach. W czasie wakacji i odpoczynku taki upał to przyjemność, przynajmniej jeżeli chodzi o spędzanie urlopu nad morzem (bo do chodzenia po miastach już upał taki fajny nie jest). Z kolei na co dzień, w czasie wykonywania codziennych obowiązków gorąca pogoda stanowi udrękę. Analogicznie jest z mrozem i śniegiem.
zgryźliwy tetryk, Stale piszesz, że nienawidzisz upałów i suszy a tam są one dużo bardziej nasilone, niż u Ciebie xd
A ja myślę że nie ma to tyle wspólnego z samą pogodą co tym w jakich ona jest okolicznościach. W czasie wakacji i odpoczynku taki upał to przyjemność, przynajmniej jeżeli chodzi o spędzanie urlopu nad morzem (bo do chodzenia po miastach już upał taki fajny nie jest). Z kolei na co dzień, w czasie wykonywania codziennych obowiązków gorąca pogoda stanowi udrękę. Analogicznie jest z mrozem i śniegiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum