Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38269 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Sierpień 2020, 18:40
Ogólnie główny temat na tym blogu teraz, to jaranie się (na szczęście mocno niesłuszne), że stoimy u wrót wielkiej i niekończącej się fali gorąca, pełnej bezchmurnego nieba i totalnie pozbawionej zjawisk konwekcyjnych. Na szczęście obie rzeczy są totalnie nieprawdziwe - bo burze mają być już od niedzieli, a od środy żegnamy te podrygi Turcji (zdychający jeleń musi pokopać jeszcze).
Straszne dla mnie jest to, że nawet Lucas dołączył do tej ekipy ochów i achów, ale on przynajmniej też umiał docenić lipiec (i go notorycznie bronił). Niestety na czerwiec, tak potrzebny dla przyrody miesiąc, psioczył niemiłosiernie...
Na tym blogu nawet dało się siedzieć w maju, czerwcu i lipcu, ale teraz gdy znowu zaczynają się "dorkizmy pozytywne" to ja po prostu ałt. Wejdę tam tylko, by zobaczyć minę Fiolecika, jak go burzałki będą zaskakiwać (oby tylko go trafiły...)
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 7 Sierpień 2020, 18:58
Lucas jest dość uniwersalny i zrównoważony jeśli chodzi o pogodę latem - potrafi docenić chłodniejszy i bardziej zmienny okres, ale też nie wystrzega się przejściowego upału tak jak teraz. Mniej więcej od pół roku widzę, że najbardziej za skórę zachodzi mu zima i po Trzydziestolatce jest już trochę zdegustowany perspektywą nie-zimowej zimy (jak i ja), ostatnio przyznał nawet że woli o tym nie myśleć.
PS. Ostatnio zastanawialiście się, co słychać u pewnej pani. Otóż jest rozczarowana aktualnym gorącem, ale nawet ona już nie twierdzi, że stoimy u wrót nieskończonej Turcji, lecz za parę dni wrócą niższe temperatury
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38269 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Sierpień 2020, 18:59
PiotrNS napisał/a:
PS. Ostatnio zastanawialiście się, co słychać u pewnej pani. Otóż jest rozczarowana aktualnym gorącem, ale nawet ona już nie twierdzi, że stoimy u wrót nieskończonej Turcji, lecz za parę dni wrócą niższe temperatury
O kurde, skąd taki optymizm u niej?
I na jakim forum pisze? Daj linka jak możesz.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Wysłany: 7 Sierpień 2020, 19:19
PiotrNS napisał/a:
Jeśli chcecie się czymś rozbawić w to gorące popołudnie, przeczytajcie sobie ostatnie zdanie tego artykułu xD
Ten Tomasz Leszczyński to powinien w psychiatryku siedzieć bez dostępu do netu, a nie oficjalne prognozy pisać xd Ja z nim pisałem parę razy i niestety muszę stwierdzić, że to wariat. A tym artykułem, który się niczym nie różni od kóharzowych, tylko to potwierdza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum