Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Lipiec 2020, 23:00
Kmroz, generalnie to marzec 2010 miał tę dużą przewagę, że prócz deszczu miał roztopy z prawdziwego zdarzenia, tak więc susza poza tą powierzchowną, niestety prawie nieuniknioną, raczej nie występowała, bo po tak długim zaleganiu śniegu i jego powolnym wsiąkaniu, zasoby wilgoci trwały sobie w najlepsze. Po prostu jednak nie chcę tak długich bezopadowych okresów wiosną, przykład tego roku mnie na to wyczulił. Pseudociepło w tym wypadku mnie aż tak nie razi (choć też), bo i tak nie działo się codziennie tylko raz na parę przypadków, jednak ogólnie w marcu taka dekada nie jest moim zdaniem zalecana w ogóle.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 20 Lipiec 2020, 23:12
PiotrNS, no to fakt, po takiej zimie susza była ostatnim zmartwieniem, suchej i słonecznej pogody każdy by chciał. Dlatego jakby większość dni wyglądała jak 21, 26, 30 i 31.03, to bym naprawdę uznał ją za niezłą, ale niestety brak opadów to była tylko jedna z wielu wad.... W Płocku było super, w Toruniu i Warszawie trochę gorzej, bo mniej opadów, ale poza tą kwestią też super.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Lipiec 2020, 23:16
Trochę tego słońca jednak było, Ogimet ma czasami skłonność do wstawiania dużej chmury w miejscu, gdzie jednak przez spory czas świeciło słońce, tylko czasami chowało się za chmurą. Nie oznacza to od razu lochu moim zdaniem.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27316 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 20 Lipiec 2020, 23:19
Ale są cyferki i wiele dni ma groszowe usł.. No sorry ale o tej porze musi być dużo lampy, gdyby taka anomalia termiczna wystąpiła w muszelce to jeszcze przymknąłbym na to oko.
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Wysłany: 20 Lipiec 2020, 23:25
Czy taki weekend marzeń to ja znowu nie wiem, na weekendowym spacerze połączonym z szukaniem wiosny wygodniej jest bez parasola, choćby przez parę godzin ten deszcz wytrzymał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum