Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27458 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 2 Czerwiec 2026, 23:10 Lato 2026 będzie?
Ja myślę. że po ubiegłorocznej niedyspozycji tym razem dopierdoli i będzie blisko nawet 2024, ale tym razem nie będzie równomiernego, "łagodnie ekstremalnie ciepłego lata", tylko dowali taką jedną dość konkretną falą w lipcu, a reszta będzie raczej miałka na zasadzie "ukrytego Globcia", coś takiego, jak mamy teraz xd Ogólnie może to lato przypominać te z 2013, ale będzie bardziej podrasowane, suchsze i znowu początek sierpnia sielski, za to zmieści się bord w końcówce
_________________ Aktualna pora roku: Wczesne lato
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Czerwiec 2026, 09:39
Jeżeli za lato przyjmujemy już obecny okres, to nie ma raczej innego wyjścia jak opcja pierwsza Co jak co ale takie pytanie mogłoby zawierać w sobie więcej wątpliwości, gdyby już początek miesiąca nie był jaki jest... A w świętojańskie deszcze i temp. powietrza nie pasujące już do poziomu wakacyjnego trudno wierzyć- machina z termicznym patolstwem już miała okazję pójść w ruch, i najwcześniej zostanie przerwana może gdzieś w pobliżu równonocy jesiennej
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Czerwiec 2026, 18:45
No tam zastosowałem może niezbyt zgrabny skrót myślowy na regularne średnie dobowe od ok. +15 C wzwyż
I rzeczywiście dzieje się taka specyficzna sytuacja w pogodzie, że aura jest trzecioligowa (abstrahując od ilości opadów deszczu słońca raczej nie mamy zbyt wiele), jednak nie trzeba wiele, by mimo wszystko pod względem termicznego odchylenia wychodzić na plus... Wszystko raczej przez tą okoliczność, że warunki do radiacji również należą do kiepskich- pomimo że wiatr nie wieje jakoś bardzo mocno, występuje również w porze nocnej podwyższone zagrożenie opadami
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 153 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13624 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 7 Czerwiec 2026, 09:08
Ja obawiam się, że lato będzie chłodniejsze i znacznie bardziej mokre niż ubiegłoroczne (zwłaszcza na południu Polski), ale być może pozytywnie się rozczaruję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum