Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Na jaki składnik zwracasz szczególną uwagę przy zakupie sprzętu? ;-)
Karta graficzna (plus ewentualnie pamęć RAM)- cenię sobie ładne efekty wizualne przy codziennym użytkowaniu, lubię spędzać czas wolny grając w gry komputerowe różnego rodzaju, w których szczegóły się liczą (GTA, NFS, FIFA itp. itd. do wyboru do koloru)
0%
[ 0 ]
Procesor- na co dzień przeprowadzam mnóstwo wymagających operacji obliczeniowych, a z gier głównie uruchamiam symulatory strategiczne (np. SimCity, Minecraft) lub sieciówki-strzelanki (np. CS, LOL)
0%
[ 0 ]
Dysk twardy (HDD/SSD)- przechowuję mnóstwo cennych plików na dysku i potrzebuję w tym celu jak największej pamięci, szybkość działania również jest dla mnie cenna
0%
[ 0 ]
Monitor/Wyświetlacz w laptopie- estetyka ma dla mnie kluczowe znaczenie, lubię pracować na ładnie wyglądającym urządzeniu, takie bajery jak największa rozdzielczość czy szybkość odświeżania ekranu (niezależnie od czynności) to też dla mnie cenna sprawa
0%
[ 0 ]
Płyta główna+Układ zasilania+Układ chłodzenia- jak najlepsza kontrola wydajności CPU i GPU zawsze się przyda, niezależnie od jakości pozostałych właściwości samego sprzętu
0%
[ 0 ]
Dodatki (kamera, mikrofon, przenośne głośniki [w laptopach i niektórych komputerach PC są wbudowane], mysz, klawiatura)- niby drobiazgi, ale mają niemały wpływ, jeśli chodzi o wygodę i przyjemność korzystania z urżądzenia
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Maj 2025, 21:42 Priorytety związane ze sprzętem komputerowym ;-)
Witajcie, wpadłem na taki pomysł, ponieważ no zdaję sobie sprawę, że żyjemy w takich czasach, w których każdy człowiek ma praktycznie codziennie do czynienia z elektroniką A także mam świadomość, że przy wyborze nowego urządzenia (komputera PC, laptopa, tabletu, telefonu komórkowego) pewne części mają nadrzędne dla nas znaczenie i jesteśmy w stanie poświęcić większą sumę pieniędzy, by je na własność posiąść- kupując niekiedy po drodze kota w worku Także no z tego tytułu chciałbym spytać, która część zestawu komputerowego jest dla Ciebie kluczowa oraz jaki jest cel przeznaczenia posiadanej przez Ciebie elektroniki: czy to raczej sprzęt do prac biurowych, czy do gier, czy do projektów multimedialnych, czy do celów edukacyjnych, czy spełniający funkcję biura domowego (tzw. home office) itp. itd.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum