Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 11 Maj 2020, 21:43 Wielka Anomalia - relacja
Właśnie stajemy się świadkami jednego z największych pogodowych załamań w ostatnich latach, a może i dziesięcioleciach, więc proponuję poprowadzić tu relację z tych niezwykłych zdarzeń, przenosząc dyskusję z wątku "Jaka jest teraz u was pogoda" (tymczasowo, tak na ten jeden/dwa dni). Na Kaszubach pada śnieg, w Płocku może wkrótce się pojawić, w Poznaniu (który nadal kojarzy mi się ze szczególnym upałem w czerwcu ubiegłego roku) notuje się tylko 2,5 stopnia, a w Nowym Sączu... nadal można w miarę komfortowo czuć się na zewnątrz w krótkim rękawku. 19 stopni grubo po 21:00.
W ciągu kilku godzin temperatury spadną o ponad 20 stopni. Z epizodu gorącego lata przenosimy się prosto w zimę.
Kto z nas zobaczy jutro podobny widok, jak ja na obrzeżach Nowego Sącza rankiem 14 maja 2019?
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Wiem że to widzisz Jacob Zaloguj się
Ostatnio zmieniony przez PiotrNS 11 Maj 2020, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Wszystko! Pomógł: 175 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38218 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Maj 2020, 21:50
FKP napisał/a:
Dzisiaj doświadczam największej patologi od I dekady kwietnia 2013.
Czasami się bawimy tu w złośliwości, więc trochę też pobędę złośliwy
Czytając posty, z czasu mojej nieobecności na tym forum, widziałem, że na początku marca cieszyłeś się z ocieplenia w stratosferze i stopniowego zaniku wiru polarnego, radując się, że to osłabi działanie Atlantyku... No to masz swoje osłabienie Atlantyku, którego niedługo miną dwa miesiące. Przy okazji spływa to całe zimno, które siedziało 4 miesiące uwięzione wewnątrz wiru polarnego na Biegunie, gdzie tegoroczna zima była najmroźniejsza od 15 lat.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum