Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Czerwiec 2020, 21:47
Ciekawiej będzie z latami 1990-2019 Potwierdza się, że noce bardzo się ociepliły. Lipiec 2019 jest pod tym względem jedynym reprezentantem XXI wieku wśród tych bardziej "mroźnych" lipców.
A tutaj tylko jednej nocy temp. spadła minimalnie poniżej 10-tki. Jak mało który lipiec szczedzil skrajności termicznych, zwłaszcza nocami. Szkoda tylko, ze był taki paskudny i tragiczny przede wszystkim, bo tak to termiczne marzenie
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Czerwiec 2020, 22:08
Wszystkie te chłodne noce wystąpiły u mnie w słonecznym tygodniu 10-16 lipca. Kiedy duża część Polski walczyła z powodzią, tutaj panowała naprawdę ładna pogoda, choć termicznie bardziej czerwcowa niż lipcowa.
Bardzo mało zimnych nocy zdarzyło się też w lipcu 2000, co lekko zaskoczyło mnie o tyle, że kilka razy na Meteomodelu i nie tylko odnajdywałem komentarze-wspomnienia z tego miesiąca, a w nich przewijał się wątek tego, że oprócz pochmurnych i deszczowych dni, w tym miesiącu były także strasznie zimne wieczory i noce. W innych regionach prędzej, ale w NS to typowy lochowy miesiąc
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum