Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Maj 2021, 13:00
Tego rodzaju cud musiałby się stać, by tegoroczny maj wypadł w Polsce jako rzeczywiście bardzo ciepły. Prawda jest taka, że prawdopodobnie przez zdecydowaną większość dni (jeśli nawet nie wszystkie) nawet połowy z tego nie będzie (czyli 22-23 C). Najczęściej pewnie będzie 15-20 C, ewentualnie lekkie odchylenia w 1 i 2 stronę (jeśli mowa o temp. dziennych, bo od nocy to trzeba prawie 10 C odjąć).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Czerwiec 2021, 12:12
Obecnie pogoda jest na granicy gorąca, więc faktycznie powodów do narzekania nie powinno być szczególnie sporo, natomiast... no właśnie martwi mnie ten napis: "mordercze upały". I sam nie wiem, co oni mają na myśli: konkretniejsze przekroczenia "30" przy niższej wilgotności powietrza (ale noce w miarę ulgowe, bo stosunkowo chłodne (jak na żar dzienny) i bezchmurne/pogodne), czy niewielkie przekroczenia "30" co do temp. na 2m, ale zagrożenie burzą praktycznie każdego dnia, a nocami też nieprzyjemne tropiki i ogólnie powietrze ciężkie i duszne...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum