Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20478 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 28 Maj 2021, 17:29 Anomalia sezonów letnich XXI w. w poszczególnych województwa
Nowy wątek, który tworzyłem przez ostatnie 2 dni. Trochę zajęło obliczenie anomalii z 3 miesięcy w 16 województwach i to jeszcze razy 20 . Mam nadzieję, że Wam się spodoba ten wątek
Tylko na Podlasiu było lekko powyżej najnowszej normy. Podział tego lata szczególnie ukształtował lipiec, który na Podlasiu był ekstremalnie ciepły, a na SW był lekko chłodny
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Za to w tym lecie był mocny kontrast na gorący zachód i chłodny wschód zarówno w czerwcu jak i sierpniu. Kontrast całego lata mocno złagodził zupełnie inny rozkład w lipcu
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
W tym lecie na S/SW była najwyższa anomalia, za to jak spojrzymy na przeciwną część kraju to wypowiedź Podlasianina o skandynawskim lecie nabiera sensu. Zwłaszcza czerwiec i lipiec "torturowały" Podlasie obydwa miesiące miały blisko -2K 🥶
Tutaj moje województwo się wyróżniło spośród tłumu . Najsłabsza ujemna anomalia w województwach północnych i centralnych, za to najzimniej na zachodzie i z drugiej strony też na Podlasiu. Tutaj raczej głównie lipiec ukształtował taki rozkład i trochę też sierpień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum