Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 31 Maj 2021, 16:42
Moim zdaniem po raz pierwszy od wielu lat nigdzie nie padnie 35 stopni; jak już mamy taki chłodniejszy rok, to czemu nie U siebie maksimum roku szacuję na dokładnie 32,5, czyli trochę wyżej niż w 2020 roku. Odnoszę wrażenie, że tym razem liderem pod względem wysokości absolutnej temperatury maksymalnej będzie jakieś miasto w SE ćwiartce Polski, nie Słubice.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20469 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 31 Maj 2021, 16:45
Ja też myślę, że tym razem dla odmiany najwyższa temp. padnie na wschodzie, obstawiam, że będzie to końcówka lipca. Tego dnia utworzy się bardzo mocny kontrast gdy na wschodzie będzie lampa i 35 st., to na zachodzie w tym samym momencie będzie lał ulewny deszcz przy ok. 15 stopniach
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20469 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 31 Maj 2021, 17:25
Ja u nas obstawiam coś między 34-35 st. , ale wbrew pozorom nie będzie to typowo pustynny upał, połączenie takiej temp. wysokiej wilgotności i lampy będzie mocne
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum