Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13252 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Marzec 2023, 23:24
Stawiam na kwiecień i na to, że tegoroczny marzec będzie dość powściągliwy jeśli chodzi o wysokie temperatury, nawet jeśli nie będzie przy tym obfitować w szczególnie dużo zimy. Taka pełnowymiarowa wiosna przyjdzie raczej w kwietniu i dobrze, niech przypomni o formie tego miesiąca - byle bez przesady, wiktoria wiedeńska niestety znowu jest potrzebna po zimie.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13486 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 6 Marzec 2023, 12:00
pawel napisał/a:
Już w II dekadzie marca się przytrafi
Jeśli już, to przy opadach, dużym zachmurzeniu i porywistym wietrze
Epizod wiosenny z prawdziwego zdarzenia moim zdaniem przyjdzie dopiero w III dekadzie marca. Oby...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20720 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Marzec 2023, 12:11
Oddałem głos na 3 dek. marca, ale myślę, czy jednak większe ciepło nie zdarzy się dopiero w kwietniu: temp. powyżej +15 C w marcu to rarytas mimo wszystko (co innego przedział 10-15 C, który jak szczęście dopisuje, to stanowi z połowę miesiąca).
Co jak co, ale deszczu mogło by naprawdę popadać sporo- w przeciwieństwie do śniegu w większości przypadków szybko powinien wsiąknąć w ziemię.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 6 Marzec 2023, 17:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum