Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Marzec 2023, 13:56
Dziś po raz pierwszy zaobserwowałem krokusy w takiej ilości Temperatura jest wiosenna, 14 stopni po ciepłej nocy brzmi nieźle, nawet jeśli wolałbym jeszcze zobaczyć jakąś próbę ratowania honoru przez zimę, która w świetle astronomicznego podziału pór roku wciąż trwa
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Marzec 2023, 23:22
Tak, to odmiany ogrodowe spotkane w ścisłym centrum Krakowa Bardzo miły widok, zwłaszcza przy dość wysokiej temperaturze, która pozwoliła mi po raz pierwszy w tym miesiącu tak naprawdę uczciwie poczuć wiosnę
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20704 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Marzec 2023, 04:27
Obawiam się, że te kwiatki zostaną zniszczone przez bezwzględność sił natury. Za wcześnie się to wszystko w tym roku dzieje...
Mimo nadejścia nieco cieplejszego okresu nie czuję, by to jeszcze była wiosna- ubieram się identycznie jak miesiąc temu, gdy mam gdzieś wyjść.
+14 C może i było, ale przy wilgotności powietrza na poziomie ok. 30-40% i punkcie rosy niewiele powyżej wartości neutralnej (przedział 0-5 C). Obawiam się, że przynajmniej niektórzy stąd by tego wiosną nie nazwali.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum