Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2025, 10:27
Normą są obecne dni do ok. sobotniego południa, później zaczyna się dziać coś bardzo niedobrego Temp. w okolicach zera na siłę zdecydowanie jednak nie chcę, jeżeli przez to ma rosnąć zagrożenie opadowe- niech już będą większe przymrozki przy bezchmurnej suchej pogodzie i zmiany temp. w ciągu doby podobne jak w kwietniu 2020 Bo przy takim chłodzie akurat bezchmurne niebo i sucha pogoda będą wybawieniem
Tak czy owak widząc co się dzieje, coraz bardziej jestem za tym, by marzec był dłuższym miesiącem, a kwiecień krótszym od pozostałych Ja nie czuję tego by dziś miał miejsce 31 marca, tylko może okolice połowy jeszcze trwającego miesiąca (a w przełożeniu na standardową długość marca może ok. 10.03)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Kwiecień 2025, 16:32
Do 10 kwietnia raczej będzie chłodno i sucho (jeśli nawet nie bardzo sucho, ale pewnie nie aż tak, jak np. w kwietniu 2020, gdy panowało w prawie całym kraju okrągłe jajo, tj. równe 0.0 mm, a w dodatku większe opady później o sobie raczej przypomną). Później różnie się mogą losy potoczyć, ale nie spodziewałbym się rewolucji na termometrach, raczej 10-15 C, może czasem ok. +15 C się pojawi przy różnej pogodzie (raz bardziej słonecznej, innym razem bardziej pochmurnej i deszczowej). Noce przyniosą niekiedy przymrozki, choć wiadomo nie rzędu -10 C, jakie mogą gdzieniegdzie paść pod koniec tego tygodnia
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 1 Kwiecień 2025, 16:57
Cholera, cokolwiek by się nie działo, w sobotę i tak planuję iść wcześnie spać i obudzić się na krótko w niedzielę po południu... I tak przez przynajmniej kolejne 2-3 dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum