Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Grudzień 2025, 12:24
Ja tam nie wiem odczuwam mieszane wrażenia na temat słońca i błękitnego nieba: lepsze to co prawda od ulew i śnieżyc ale od samych chmur oraz wciąż spokojnej pogody (bez opadów oraz odczuwalnych większych wiatrów) już niespecjalnie (im wyższy indeks promieniowania UV, tym większy wpływ na pogorszenie cery)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8316 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 11 Grudzień 2025, 14:23
Bartek617 napisał/a:
Ja tam nie wiem odczuwam mieszane wrażenia na temat słońca i błękitnego nieba: lepsze to co prawda od ulew i śnieżyc ale od samych chmur oraz wciąż spokojnej pogody (bez opadów oraz odczuwalnych większych wiatrów) już niespecjalnie (im wyższy indeks promieniowania UV, tym większy wpływ na pogorszenie cery)
A Bartek u mnie prawie codziennie delikatna mżawka ale ogólnie prawie nic nie na pada tylko jest mokro do tego codziennie mgła i tak jak dzisiaj mocno wieje więc to ma być ładna pogoda.
Wyjątkowo dzisiaj u mnie wyszło słońce ale nie wiem czy ogólnie to była 1 minuto i to wszystko. Ten rok to jeden z najgorszych jeśli chodzi o słońce u mnie nawet w lipcu czy sierpniu miałem tylko ponad 130 godzin to w marcu miałem kilkadziesiąt godzin więcej a 2 lata temu w marcu 2,5 raza więcej. Więc zrozum u mnie słońce na wagę złota. Może na południu jest dosyć ale u mnie nie. Tak samo nie można mój region porównywać do Gdańska bo to całkiem co innego bardziej do Chojnic chociaż jest spora różnica. Na razie w Grudniu nawet nie ma pół godziny.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 11 Grudzień 2025, 22:26
pawel, drugi FKP Wolę biel, ale zdjęcia istotnie są bardzo ładne, kolorowe i zróżnicowane krajobrazowo Niektórzy mieszkańcy północnej połowy Polski z pewnością pozazdroszczą tych słonecznych chwil, bo co rusz widzę komentarze o niezwykłej wprost pochmurności.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2025, 00:49
Janekl napisał/a:
A Bartek u mnie prawie codziennie delikatna mżawka ale ogólnie prawie nic nie na pada tylko jest mokro do tego codziennie mgła i tak jak dzisiaj mocno wieje więc to ma być ładna pogoda.
Wyjątkowo dzisiaj u mnie wyszło słońce ale nie wiem czy ogólnie to była 1 minuto i to wszystko. Ten rok to jeden z najgorszych jeśli chodzi o słońce u mnie nawet w lipcu czy sierpniu miałem tylko ponad 130 godzin to w marcu miałem kilkadziesiąt godzin więcej a 2 lata temu w marcu 2,5 raza więcej. Więc zrozum u mnie słońce na wagę złota. Może na południu jest dosyć ale u mnie nie. Tak samo nie można mój region porównywać do Gdańska bo to całkiem co innego bardziej do Chojnic chociaż jest spora różnica. Na razie w Grudniu nawet nie ma pół godziny.
W półroczu chłodnym tak zwykle sytuacja wygląda: trwa spokojny, suchy i łagodny termicznie okres, więc są okazje do nabijania usłonecznienia w południowych regionach kraju Za kilka miesięcy role się pewnie odwrócą- regiony nadmorskie zyskają stabilizację, a te wyżynne, podgórskie czy górskie dla odmiany większą ciemnicę
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2025, 23:18
Cytat:
wyglądają jak odpadki roślinne wyrzucone na kompost, pomieszane z błotem i oświetlone latarką _
To jest drugi najlepszy tego typu opis po (również Twoim) sformułowaniu, że przyroda po zimie 2020/21 wyglądała jak jeleń "przetrawiony" przez największą jaszczurkę świata
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum