Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Maj 2025, 14:17
Czyli 2 połowa miesiąca może dać ognia? Niezbyt mi się ta wizja uśmiecha, ale lepiej ją jednak przyjmę niż obecnie, pod warunkiem, że nie będzie specjalnie przeciągać się w czasie
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38258 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 4 Maj 2025, 14:58
1 połowa sraja sprzed 20 lat, to przynajmniej była naprawdę rzadkim okazem łączenia dużego bubu z naprawdę solidnymi opadami i szczerze mówiąc to brałbym w ciemno. Co do drugiej połowy to też nie było aż tak drastycznie jak 2 lata później, w zasadzie tylko dni 28-30.05 były czymś niewybaczalnym. Ostatnio jakoś trochę sympatię do tamtego sraja zyskałem, a gdyby odwrócić jego trend na negatywny (co w maju bardzo propsuje) to też te skrajności nie byłyby tak odczuwalne xd
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nikt Cię o rady nie prosi, ale w tym roku przedwczesny atak niemal letniego ciepła "zrobił swoje".
Zresztą zanosi się na następne ochłodzenie.
https://www.msn.com/pl-pl...664268aaa&ei=12
Cytat:
Duże zimno zaleje w poniedziałek całą Polskę. Gwałtowny zwrot w pogodzie
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 4 Maj 2025, 19:37
zgryźliwy tetryk, To nie żaden przedwczesny atak ciepła, wiosną rośliny mają prawo rosnąć, dzień trwa kurka wodna 15 godzin. To wina naszego położenia geograficznego, które "ściąga" późne przymrozki, na zachodzie Europy tego nie ma, a owocowe kwitną znacznie wcześniej niż tu. Odnośnie kwitnienia, to w ubiegłym roku morela kwitła w marcu i w lipcu miałem na niej pełno owoców, a w tym roku kwitła w kwietniu i ją wymroziło
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum