Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Listopad 2025, 23:23 Centrum Warszawy nocą
Stolica fascynuje Podczas mojej dzisiejszej i jutrzejszej wizyty w tym mieście spróbowałem przejść przez Śródmieście wzdłuż i wszerz. Wyszły cztery godziny spaceru. A wrażenia są niepodrabialne
Do kompletu jeszcze "złota godzina" na 27 piętrze PKiN
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Wiem że to widzisz Jacob Zaloguj się
Ostatnio zmieniony przez pawel 7 Listopad 2025, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13485 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 7 Listopad 2025, 08:20
Piękne zdjęcia Piotrze Najbardziej podobają mi się oczywiście nocne zdjęcie oświetlonych wieżowców Tak z ciekawości - jakim aparatem (ew. smartfonem) robisz zdjęcia
Ja również mam trochę fotek z Warszawy z mojej podróży w listopadzie 2016
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Listopad 2025, 11:06
Fajne zdjęcia
A co pewnych twierdzeń pod spodem to rzeczywiście- w wakacje zwłaszcza np. noc tylko w teorii istnieje, przynajmniej w lepiej zabudowanych miejscach czy okolicach Myślę, że w moich stronach np. zaczyna to twierdzenie być już prawdziwe (pomimo że wiadomo nie ma wieżowców, ale za to masa kurników i często przelatujące samoloty w pobliżu), choć jeszcze jakieś kilkanaście lat temu (gdy polany i łąki zajmowały więcej miejsca) mógłbym mieć pewne wątpliwości Do wczesnych lat 1990. to były praktycznie pustkowia, więcej domów jedynie się pojawiało wzdłuż dwóch otaczających osiedle dróg (od zachodu ul. Łokietka, od wschodu droga wojewódzka 794)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Jednak to nie ta sama Warszawa, w której ja dawniej mieszkałem. A gdybyś tak zrobił fotki w okolicach ulic Brzeskiej, Ząbkowskiej, Markowskiej, Kawęczyńskiej, Radzymińskiej, Nieporęckiej lub Tarchomińskiej, w ogóle SZMULEK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 7 Listopad 2025, 22:05
Dziękuję za komentarze LukeDiRT, zdjęcia robiłem Samsungiem S20FE 5G, w trybie nocnym. Dałoby się wyciągnąć lepszy obraz, ale do tego potrzebowałbym już statywu, którego nie miałem przy sobie. Swoją drogą po Twoich zdjęciach widać, ile się zmieniło przez te 9 lat. Brakuje zwłaszcza Varso Tower, najwyższego budynku w Polsce.
zgryźliwy tetryk, tym razem tam nie dotarłem, ale kiedy następny raz będę w Warszawie (liczę na to, że już niedługo), postaram się tam zawędrować.
A noc w takim miejscu rzeczywiście jest tylko teoretyczna, choć Trójkąt Letni można z powodzeniem zaobserwować nawet przy Księżycu w pełni Wcześnie rano trudno poznać, czy to zaświetlone niebo czy już brzask.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 152 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13485 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 8 Listopad 2025, 11:02
zgryźliwy tetryk, wygląd stolicy się zmienił, ale tylko na lepsze kmroz, zależy jakie latarnie masz na myśli. Bo współczesne latarnie na diody LED wyglądają jak deska do krojenia chleba, ale przynajmniej dają białe światło jak latarnie rtęciowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum