Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13446 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Czerwiec 2026, 19:00
Z jednej strony mógłby już paść ten rekord, który zapiera się "rękami i nogami", mielibyśmy przynajmniej jasność. A ten upał i tak długo nie potrwa. Z drugiej strony nie wiem czy chcę znowu doświadczać tych wszystkich alarmizmów i katastroficznych wypowiedzi/wpisów, jakie wtedy by się pojawiły. Osobiście uważam jednak, że cztery dychy nie padną i wyjdzie podobnie jak w 2015.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Czerwiec 2026, 19:46
Co stacje synop. wykażą, a co posterunki z sieci typu ecowitt czy wunderground to są dwie sprawy Jak powietrze będzie obfitować w wilgotność, to będziemy mieli prawie stojącą temp. powietrza w miejscu jak podczas ostatniego przełomu tygodni Ale teraz raczej dobowe amplitudy będą mogły mieć bardziej pole do popisu, szczególnie w zastoiskach mrozowych
Raczej wiele wskazuje na to, że do końca tygodnia, a nawet do początku następnego aura powinna być sucha, spokojna oraz nie wskazująca na gwałtowne zmiany w cyrkulacji, ale wszystko się jeszcze może pozmieniać za te plus minus pół tygodnia w dal Raczej zapowiada się jeden z najporządniejszych termicznie oraz pogodowo (ale w tym zakresie nie spodziewałbym się monotonii, zamiast błękitu 100% na niebie przewidziałbym na ogół małe albo umiarkowane zachmurzenie, bliżej przełomu tygodni być może również duże) początków wakacji
Ciśnienie atmosferyczne mamy obecnie... niższe niż pod koniec ubiegłego tygodnia, w dodatku bardzo przeciętne (na ogół między 1010-1020 hPa), więc niestety nie ze szczególnie ładnej pogody zapamiętamy najbliższe dni Najwyżej obecne suchsze masy powietrza trochę nas uchronią przed rozwojem komórek z opadami konwekcyjnymi
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 23 Czerwiec 2026, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27592 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 23 Czerwiec 2026, 23:35
No czegoś takiego to jeszcze nie widziałem, ale rozum nakazuje poczekać te klika dni, bo nadal mam w pamięci, jakie cyrki z mrozami odwalały te modele w zimie xD Niemniej wszystko wskazuje na to, że będzie grubo w okolicach weekendu.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna jesień
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 318 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27592 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 25 Czerwiec 2026, 02:19
Jacob, Ziemia spłonie i świat się skończy 📈🔥 W ogóle ten rok to straszny pojeb, najpierw konkretne mrozy, potem wyniszczające, późne przymrozki a teraz dobicie flory żarem, a wszystko to w akompaniamencie trwałej suszy. Żeby nie było, miał też ciekawe elementy, zwłaszcza w maju, ale opady były mega pizdowate i susza dalej się rozwijała.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna jesień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum