Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20447 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 1 Czerwiec 2020, 23:22
Ten pomimo zimnego początku dalej zapowiadał się wręcz ciepło, ake po 12-tym mocno i długotrwale się ochlodzilo, dla mnie to miesiąc spod znaku komarzysk tak jak maj i lipiec tamtego roku
Uslonecznienie miał trochę lepsze od czerwca 2015 i sumę opadów też nieco wyższa, ale porównywalna. Dla mnie dużo lepszy jednak od czerwca 2015, a ta 2 połowa przeurocza
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Hobby: Wszystko! Pomógł: 175 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38218 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Czerwiec 2020, 23:56
Ta piosenka mi się kojarzy m.in. z przełomem czerwca i lipca 2014. Chyba jedyny przypadek kiedy definitywny koniec wiosennej aury i przejście od razu w prawdziwie letnią (bez takiego przedlecia w stylu maja/czerwca 2017) idealnie zgrał się z nadejściem lipca. Chodzi oczywiście o pierwsze słowa tej piosenki.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20702 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 22:13
Mam z tego miesiąca dobre wspomnienia- przepraszam, jeśli to zabrzmi, jakbym był samochwałą , ale udało mi się zdobyć dobre, jeśli nie bardzo dobre wyniki z egzaminu gimnazjalisty (wszystko na powyżej 80%, a język angielski pod. i r. na 100%) no i średnia na świadectwie po raz pierwszy przekroczyła u mnie 5.0 i to znacząco (5.25), zachowanie wzorowe. Ech, piękne czasy, kiedy mi się chciało uczyć. Matura była moim ostatnim sukcesem w tym życiu (tu tylko rozszerzenia z majcy i gegry napisałem na 50%, podstawa z pol. 60%, a podstawa z majcy 90%, no i 100% z podstawy anglika i 95% z rozszerzenia), bo odkąd poszedłem na studia, to liczy się dla mnie tylko, by zdać. To że dostanę 3, czy 4 (5 to niezwykle rzadka sytuacja- dostałem może taką ocenę z 2 razy za wypracowania jako prace domowe na 1 roku) nie ma większego znaczenia.
Przechodząc do pogody to też mnie zaskoczyła na "+". Burz mało, ale za to zacne opady deszczu. To że temp. przez znaczną część miesiąca były niższe, nie przejmuję się w ogóle. Latem tak mam, że lepiej czuję się w chłodzie. Nocami temp. też trzymały całkiem pozytywny poziom.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 207 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8195 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 12 Lipiec 2020, 13:17
Niestety, ale to nie było lato W 2014 roku bawiłem się w ogródku sporo i pamiętam, że wszystko baardzo wolno rosło, zasadziłem np arbuzy i gdyby nie końcówka I dekady to sadzonki by stały totalnie w miejscu Za dużo bubu, ale też go nie hejtuję, bo przyniósł sporo bardzo przyjemnych dni, do tego suchy też nie był.
_________________ Przepraszam marzec 2022 że go obrażałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum