Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8319 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 31 Grudzień 2021, 13:08
U mnie jeszcze o 6-tej rano była ciągła pokrywa a teraz tylko w kilku miejscach gdzie było więcej nawiane. Takiej temperatury się nie spodziewałem bo jest już 9,8*C do tego silny wiatr i deszcz.
Mglisto, pochmurnie, ciemno (pisząc z zachowaniem "poprawności politycznej" ) jak w kiszce stolcowej u Afroamerykanina, częste mżawki, wiatr umiarkowany, +9 stopni. Czyli pogoda typowo depresjogenna. Po śniegu pozostały tylko wspomnienia. A jeszcze tak niedawno było bialuteńko na ziemi i na drzewach, błękit nieba i blask Słońca. Az chciało się żyć. Szkoda, że tak krótko.
Czyli stary rok opłakuje swoje odejście, a nowy opłakuje, swą "inaugurację".
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 31 Grudzień 2021, 16:03
To ja tutaj wolę Jacoba "pośredniego" sprzed roku, który się cieszył z życiodajnej wody Ja mam nadzieję, że serio solidnie podleje, owszem nie zastąpi to w pełni dobrodziejstwa śniegu i mrozu, ale lepsze to niż totalne wysychanie. Na razie 8.61mm za dzisiaj i od dłuższego czasu niestety tylko lekko mży.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38267 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 31 Grudzień 2021, 16:09
No i z jednym się z tobą zgodzę, dużo lepiej się to znosi przy krótkim dniu, teraz jest ciemno i w sumie nawet już tak nie czuje się tego braku śniegu xd
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 20469 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 31 Grudzień 2021, 16:12
kmroz napisał/a:
No i z jednym się z tobą zgodzę, dużo lepiej się to znosi przy krótkim dniu, teraz jest ciemno i w sumie nawet już tak nie czuje się tego braku śniegu xd
To akurat prawda, dlatego najbardziej mi zależy na trwałej zimie w jej drugiej połowie
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Jeśli głęboko nawilżona gleba zamarznie, to po spodem pozostanie "żywa wilgoć" odżywiająca korzenie. Tu nie Syberia z "wieczna zmarzliną". W suchej glebie rośliny szybko przemarzają. A najlepiej czują się pod "puchową kołderką" która tworzy pokrywa śnieżna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum