Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Grudzień 2022, 22:56
W takim razie wygląda ciekawie, może w Święta sobie obejrzę Zainteresował mnie ten utwór, moim zdaniem jest przepiękny i fantastycznie "wchodzi" w taką pogodę Sprawdziłem, że Evora to starożytne miasto w Portugalii, więc może nie kojarzyć się zbytnio z zimą - choć w Serra da Estrela na terenie tego państwa czasami pada śnieg
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Grudzień 2022, 14:11
Z tą reklamą wracają mi wspomnienia z dzieciństwa. Kiedyś to było urocze i mi się kojarzyło z miłością , dziś kojarzy mi się ta melodia nie wiem czemu z dojściem Hitlera lub jakiegoś innego dyktatora do władzy. Można się śmiać, ale za jego czasów te wszystkie przedsiębiorstwa odpowiedzialne za produkcję żywności dla dzieci typu Bobowity czy Gerbery przeżywały prawdziwy rozkwit.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
„ 19 ” to piosenka brytyjskiego muzyka Paula Hardcastle'a , wydana jako pierwszy singiel z jego czwartego studyjnego albumu Paul Hardcastle (1985).
Piosenka ma silne przesłanie antywojenne , skupiając się na zaangażowaniu Stanów Zjednoczonych w wojnę w Wietnamie i wpływie, jaki wywarła ona na żołnierzy, którzy służyli. Utwór wyróżniał się wczesnym wykorzystaniem próbkowanej i przetworzonej mowy, w szczególności syntetyzowanego efektu jąkania użytego w słowach „dziewiętnaście” i „zniszczenie”. Obejmuje również różne niemowe, ponownie dubbingowane samplowanie, takie jak hałas tłumu i hejnał wojskowy.
„19” zawiera próbkowaną narrację (głos Petera Thomasa ), wyrwane z kontekstu dialogi z wywiadami („Nie byłem do końca pewien, co się dzieje”) oraz wiadomości z Wietnamskiego Requiem [3] , telewizyjnego filmu dokumentalnego ABC o poście -zespół stresu pourazowego, na który cierpią weterani z Wietnamu. W 2009 roku piosenka zajęła 73 miejsce na liście VH1 100 największych cudów jednego przeboju lat 80. . [4]
„19” odniósł ogromny międzynarodowy sukces na listach przebojów; zajął pierwsze miejsce w Wielkiej Brytanii przez pięć tygodni, a także w wielu innych krajach na całym świecie. „19” stał się najlepiej sprzedającym się singlem w 13 krajach w 1985 roku. Pomogły w tym międzynarodowe wersje piosenki wypowiadane przez znanych lokalnych prezenterów wiadomości w języku francuskim, hiszpańskim, niemieckim i japońskim. Piosenka otrzymała nagrodę Ivor Novello dla najlepiej sprzedającego się singla 1985 roku. Piosenka została wydana w języku angielskim w trzech różnych 12-calowych wersjach: „Extended Version”, „Destruction Mix” i „The Final Story”, wszystkie z alternatywną okładką projekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum