Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Grudzień 2021, 12:29
Ja sam nie wiem, jak to będzie, ale chciałbym by pojawiły się jakieś cieplejsze chwile na horyzoncie, nim zacznie się okres świąt. 9 l. temu na południu i zachodzie Polski były to okolice 15 grudnia, więc w sumie w tym roku powinno być podobnie. Na jakieś wielkie ciepło się raczej nie nastawiam, ale nie pogardziłbym, gdyby chociaż 2-3 dni z temp. maks. 5+ (lub nawet nieco więcej) się pojawiły: lepiej w końcu jeszcze teraz niż w okresie Świąt. Model GFS widzi intensywne opady stałe w całej wschodniej połowie Polski za kilka dni (12-14.12.), ale z tego co widzę, to jak na razie tylko on pokazuje takie prognozy: modele ECMWF, ICON i ARPEGE ograniczają się do krańców południowo-wschodnich. Żeby nie było liczę na jakieś opady stałe, ale mam nadzieję, że dużo słabsze (nie z tej strefy) i z kierunków północno-zachodnich.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21096 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 9 Grudzień 2021, 19:53
Najznosniejsza alternatywa jest zgniły wyż, czyli burka wkurzającej żółtej szmaty, brak kapiącego gówna i brak wku*wiajacego wiatru, żeby chociaż w jako takim stopniu powietrze było zanieczyszone
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13446 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 9 Grudzień 2021, 20:05
Jacob napisał/a:
brak wkurzającej żółtej szmaty, brak kapiącego gówna i brak wku*wiajacego wiatru
Brzmi jak tekst jakiegoś polskiego rapu Tylko to zrymować i można puszczać z głośników w autobusach
A jeśli chodzi o moje alternatywy, to taki zgniły wyż jak najbardziej przyjmę jeśli będzie śnieg, ale w razie niepowodzenia wszystko mi jedno. Na razie najważniejsze jest dla mnie to, aby ewentualna odwilż prędko została zasypana śniegiem i zmrożona lodem, a najlepiej by w ogóle jej nie było
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21096 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 9 Grudzień 2021, 20:11
W sumie wyobraziłem sobie ten tekst rapując
Ale z drugiej strony jakbym miał lepszy głos to nawet jako tako by to brzmiało, może na rapera się nie nadaje, ale na autora tekstów... Chyba się marnuję na naszym forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum