Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 175 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38218 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 28 Wrzesień 2021, 00:28
+ NIC
N styczen, kwiecień, maj, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, grudzień
- luty, marzec, czerwiec, listopad
Niby mniej minusów niż w 2015, 2018, 2019 i 2020, ale za to zupełny brak plusów, a jakby szukać jakichś dłuższych fajnych okresów, no to na pewno 13.01-7.02, 28.06-11.07, 4-20.08 i ewentualnie 14-22.10 (chociaż w sumie to 14.10-1.11 XD). Pominąłem niestety 3 dekadę kwietnia 2014, bo ona serio była w ciula złośliwa i chociaż nie jestem wielkim wrogiem takiej aury już w końcówce kwietnia, to na pewno nie ma tolerancji dla mnie dla takiego nagromadzenia srampy jak w okresie 21-25.04.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20702 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Grudzień 2021, 08:55
2014 na tle 2013-2015
Styczeń: po środku (takie ciepłe pierwsze 2 dek. chyba nieprędko się zdarzą- dość nienaturalnie wyglądają)
Luty: po środku (zastanawiam się czy 2015 jednak nie był lepszy)
Marzec: po środku/najlepszy (niestety był odpał termiczny podczas astronomicznej wiosny, ale pogoda szła w dobrą stronę, w odróżnieniu od poprzednika i następcy)
Kwiecień: najlepszy
Maj: po środku
Czerwiec: najlepszy
Lipiec: najgorszy
Sierpień: po środku
Wrzesień: po środku/najgorszy
Październik: po środku (na początku dość wygórowane temp. nocne, zaś na końcu całodobowe chmury warstwowe, zamglenia i mgły, przez co temp. były niskie, ale zawsze to lepsze od opadów mieszanych lub stałych, które miały miejsce rok później)
Listopad: najgorszy
Grudzień: po środku/najlepszy (wolę 2013-2014 od 2015)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Jak widać doszedłem do wniosku, że 1 połowa tamtego roku >>>>> 2 połowa tamtego roku. Te pierwsza bym serio całkiem ubił lgdyby nie ten obrzydliwy, patologiczny sruty. Natomiast druga praktycznie bez poważnych zalet poza 14 - 22.10, można jeszcze docenić krótkie okresy parnosci w lipcu i wrzesniu, ale to były najwyżej przelotne wpadki między pustynią . No i sama końcówka roku, ale do 2010 było sporo lepszych xD. Rok raczej dość słaby, ale nie gorszy od takiego 2011.
_________________ Pierwsza połowa wiosny 2026 to horror, ale 2026 rok to najlepszy moment po 2013 roku na właśnie taką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum