Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Grudzień 2021, 20:23
Jest tyle ciepłych roczników ostatnio, że w sumie nadchodzący (najprawdopodobniej po obecnym) przydałby się chłodniejszy. Zwłaszcza, że norma 1990-2020 jest swego rodzaju skokiem czy krokiem naprzód względem okresu referencyjnego (dla mnie jeszcze "aktualnego"- trudno mi się z nim rozstać) 1980-2010. Także pragnę zapewnić, że mimo, że niektóre miesiące skończą się według mnie chłodno, to nie będą do końca jednoznaczne (np. zimowe lub wakacyjne), no i chłód względem obecnie trwającego refa nie powinien być niczym w zasadzie wielkim. Cieszy mnie osobiście widok, że na październik nikt z Was nie oddał (jak na razie) głosu. Ten miesiąc wprawdzie w chłodniejszym wydaniu by mi w sumie nie przeszkadzał, ale po prostu nie chciałbym tylko gwałtownych ochłodzeń do wilgotnego termicznego przedzimia (a już Broń Boże wilgotnej termicznej zimy).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 15 Grudzień 2021, 23:50
Zaznaczyłem styczeń (i to tak na poważnie, uważam że będzie chłodny), marzec, czerwiec (myślę, że skoro przełamało się tyle miesięcy, to i pierwszy miesiąc lata czeka ten los), a także grudzień, ponieważ osiągnąć choćby lekko minusową anomalie względem tego okresu referencyjnego, to żadna wielka sztuka. Nie zaznaczyłem maja (oby to się na mnie nie zemściło), ale obawiam się, że na lato w tym miesiącu i mocne odreagowanie trzech ostatnich nie ma co liczyć - będzie ciepły, ale bez żadnej sensacji.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum