Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Pogodowe oceny Jacoba - lipiec 2021
Autor Wiadomość
Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 30 Styczeń 2022, 00:40   

kmroz, złośliwość, taki smietniowy pizdziernik 2016 z obrzydliwymi obwarzankami :zygacz:

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Styczeń 2022, 00:46   

Mnie też to dziwi, chociaż to mało lubiany przeze mnie typ kwietnia, to były gorsze, np. 1996 czy 2013. :-( Pojawił się epizod ze śniegiem, ale poza nim też solidnie lało przy umiarkowanych, typowych dla kwietnia temp. (jednak kwietnie są zwykle tutaj "złośliwe" i trudno jest w tym miesiącu [tak jak zresztą w maju] o połączenie wilgoć+ciepło/gorąc). ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 30 Styczeń 2022, 01:20   

To teraz już tak krótko podsumuje

Stycznie - Generalnie bez większych uwag, chociaż znając Twoją świeżą nienawiść do wichur, dziwi mnie ułaskawienie stycznia 2008 xd No i nie wiem, czy styczniowi 2008, zwłaszcza w toruńskiej wersji, bym nie dał tego neutrala jednak xd

Lute - W sumie to też prawie nic nie dziwi, luty 2017 pewnie wichury ci obrzydziły, ale też Toruń do 6.02 nie miał śniegu.

Marce - Cieszę się, że już tak marca 2021 nie gnoisz, co do reszty to prawie git, nie wiem tylko czy marca 2004 i 2017 bym jednak półkę wyżej nie ocenił, a no i cieszę się, że na powrót obniżyłeś notę pożarca 2020 :jupi:

Śmietnie - Tutaj strasznie szokuje mnie pierwsze 7 lat tego wieku, te zielenie dla 2002 i 2005 serio są dla mnie czymś niezrozumiałym, również litość dla 2007 i 2003 jest niepokojąca, no i jak pisałem kwiecień 2001 dziwnie oceniłeś, nadal tego nie rozumiem. Co do okresu po 2007 to już więcej się zgadzam, a w Toruniu to wręcz ocena 2014 nie wiem czy nie powinna być niższa xd

Maje - Znając Twoje obecne upodobania wiele mnie nie dziwi, ale z wieloma rzeczami oczywiście się nie zgodzę, ale ciekawi mnie mimo wszystko ten maj 2016, który miał co najmniej namiastkę złośliwości, jakby nie patrzeć.

Czerwce - Tutaj 2007 jest zaskoczeniem, ale jak pisalem raczej pozytywnym, jeszcze niedawno to byś mu czerwień dał, jak nie bord xd To gnojenie 2002 trochę szokuje, litość dla 2006 i 2019 też mi się średnio podoba, czymś nowym, ale zrozumiałym jest też obniżenie noty czerwca 2009.

Lipce - Ta zieleń dla 2012 w Toruniu, gdzie 2 dekada serio przyprlowała, jest mimo wszystko dziwna, ale w sumie się nie będę jakoś tego czepiał xd Jeśli chodzi o resztę to lipiec 2006 i mimo wszystko 2011 mocny szok, sporym zaskoczeniem jest to, jak podniosłeś lipiec 2014, ja nawet u siebie dałem jednak pomarańcz, a u Ciebie był dał nadal czerwień. Widzę nadal jest słabość do lipca 2013 i 2020 xd

Sierpnie - Bord dla 2021 mimo wszystko dziwny, litość nad sierpniem 2002, względem 2004 i 2006 też szokuje, widzę też że znielubiłeś na amen sierpień 2009. Trochę dziwi mnie takie zgnojenie sierpnia 2014, przy jednoczesnym wysokim notowaniu dla sierpnia 2013, który miał u Ciebie lodową pluchę.

Resztę ocenię później, bo już mi się teraz nie chce xd

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 30 Styczeń 2022, 01:34   

Już odpowiadam :lol:

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 30 Styczeń 2022, 01:37   

Jednak dokończę dzisiaj

Wrześnie - Tu w sumie nie mam wielkich uwag, wrzesień 2012 zbyt złośliwy w Toruniu na żółty kolor, ale ogólnie oceny dość logiczne, może poza wrześniem 2020, który akurat u Ciebie miał niemało elementów antyzłośliwych i nie rozumiem czemu go aż tak gnoisz, przecież do 11.09 i w dniach 25-30.09, a nawet 18-20.09 było sporo antyzłośliwości, a to znaczna większość miesiąca :lol:

Pi*dy - 2005 mnie zbił z tropu, serio... :shock: Co do reszty, to dziwi mnie bord dla 2016 i czerwień dla 2020, ale no niech już Ci będzie. Pomarańcz dla Torunia w 2012 się chyba należy, tam nie było tak ciekawie jak dalej na E. Również w 2008, za te złośliwe pluchy pod koniec, nie może być więcej niż neutral. Tak to wielkich uwag nie mam chyba.

Listki - Nawsadzałeś tych bordowych xd Dziwi mnie trochę 2020, bo miałem wrażenie, że w twej nowej odsłonie mgły, stratusy i brak wiatru to raczej coś oczekiwanego xddd Również czerwień w 2008 dziwi, a tych bordów to ogólnie nawaliłeś że hej... Ogólnie jednak wielkich uwag nie mam, a w 2004 i 2005 czuję trochę mojej inspiracji colorz_7

Grudnie - Zieleń dla 2005 trochę budzi moją niezgodę, tak to optymalnie :ok: Chociaż nie wiem, czy w Toruniu bym nie dał zieleni dla grudnia 2021, jeszcze pytanie czy oceniasz poprzez pryzmat stacji toruńskiej, czy jednak bierzesz pod uwagę swoje wspomnienia z Włocławka, a tu różnice może robić, czy ten 1cm śniegu z 6-9.12 i 20-23.12 naprawdę u Ciebie leżał, czy były płaty/bezśnieżnie.

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 30 Styczeń 2022, 01:55   

Co do styczniow to wcześniej może i dałbym 2008 N, ale w ostatnich dniach mi obrzydl zdecydowanie, choć mimo to miał konkretniejsze zimowe wstawki niż 2022 i na pewno zasługuje na minimalnie większą notę

Co do lutych widzę, że nie masz zarzutów i chyba nawet 2017 rozumiesz, jednak ostatnia dekada przyniosła sporo obrzydliwego :zygacz: + wcześniej była lipa ze śniegiem. "Antyzłośliwosć" zimowa nie jest przeze mnie już absolutnie porządana teraz to wręcz przeciwnie

Co do marcow to w sumie o 2021 nigdy nie zmieniłem zdania i zawsze go miałem za taki sobie więc trochę nie rozumiem. 2020 chyba też bym nie dał nigdy N w tej skali (bo w +/N/- już tak) bo jednak minusy przeważają. O wyższej ocenie dla 2004 i 2017 nie ma mowy, ten pierwszy miał naprawdę obrzydliwie drastyczny czas z klaunowo-bordowymi nocami :kibel: , a drugi to po prostu bezna miesiąc bez zalet

Co do kwietniow to widzę, że 2001-07 nas mocno dzielą, chyba najprościej to wytłumaczyć moją sympatią do suchego i pogodnego bubu. A 2002 i 2005 to serio "antyzlosliwe" diamenty na tle wieku aczkolwiek dobrze wiem, że i z nich da się trochę jej "wyskrobać". 2014 na dłuższą metę nie miał w sumie żadnego fajnego okresu, ale fajnych dni trochę było i trochę mi nie pasował do reszty "czerwonych" smietniow szczerze mówiąc

Co do majów to widzę, że trochę Cię 2016 razi i faktycznie trochę miał złośliwości, a ten środek miesiąca tylko do wywalenia, ale sporo fajnego i burzowego ciepelka było i też mi się podoba, że najbardziej były wydajne burki z końcówki miesiąca czyli wtedy kiedy było najbardziej anomalnie

Co do czerwcow to chyba z 2007 coś pomyliłeś, może góra 2 lata temu go szklalowałem góra 1,5 roku temu, ale od dłuższego czasu mam o nim dobrą opinię, więc coś musiałeś przekręcić. Czerwiec 2002 gnoje bo był bardzo złośliwy i w tym wybitnie ubogi w burze, dużo w nim upiornej nieletniosci serio strasznie nie lubię takiego miesiąca, to taki mix sierpniow 2020-21 :/ . 2019 już tłumaczyłem a litość dla antyzlosliwego czerwca 2006 wcześniej sam pochwalales. 2009 słusznie obniżyłem note i jakbyś nie zauważył to 2004 i 2014 też więc masz więcej powodów do radości :-)

Co do lipcow to 2012 nie miał jakiegoś bardzo mocnego PRLu jak już to tylko 4 petanda, ale w każdym razie zalicza się to na jego niekorzyść, ale poza tym nie widzę większych wad a chciałem docenić za tą piękną 1 dekadę z resztą początek drugiej czy sam koniec miesiąca też bardzo udane, resztą nawet niezła. 2006 tłumaczyłem, 2011 trochę negatyw 2006 i w Toruniu było sporo bubu obrzydlistwa :zygacz: serio już chyba nawet bardziej czerwiec 2009 by zasługiwał na lepszą notę. Lipiec 2014 podniosłem z podobnych względów co 2006 xD, ale tych burz to miał serio dużo choć całokształt pożarowy. A 2013 i 2020 lubię za antyzlosnikowanie :-)

Co do sierpniow to jednak 2021 dużo nieletniego PRLu i w sumie fajnego lata w nim prawie nie było, podobnie z resztą jak w poprzednim roku tylko z innych względów. Sierpień 2002 miał fajną 1 połowę, drugiej wciąż nie lubię, ale jednak stwierdziłem że nie była taka steaszna całość daje dość neutralny obraz miesiąca xD. Sierpień 2004 poszedł w dół za złośliwość w sumie to taki mini sierpień 2020 :/ , a 2006 z podobnych powodów co lipiec 2011 spadł. A sierpień 2009 to w Toruniu coś jeszcze bardziej beznadziejnego niż twój lipiec 2013. A sierpnie 2013-14 nas poróżniły i w Toruniu 2013 tka naprawdę miał tylko 1 dzień tej pluchy a poza tym antyzłośliwy miesiąc, a 2014 już niezbyt i trochę w 2021 znielubilem tą 2 połowę :lol:

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 30 Styczeń 2022, 02:05   

kmroz, co do września 2020 to może faktycznie i powinienem dać czerwień a nie bord :lol:

Jeśli chodzi o październik 2005 to serio od 13.10 był to wręcz "zielony miesiąc" :lol: wcześniej było chociaż dość fizycznie, ale okresy 4-5.10 i 7-9.10 nic tylko :killer: , 2020 nie lubię bo więcej niż mniej złośliwości, a 2016 dziwi mnie, że Cię dziwi, bo jaką on miał wartość w toruńskiej wersji xD :?:

Co do listopadow to dałem 2020 bord, bo serio należało się jak mało któremu, a jeśli chodzi o ciepelko to mam trochę inne wymagania niż w zimowych miesiącach tu w dodatku nie raz bywało drastycznie jak 3-4 czy 15.11. 2008 doceniłem za epizod śnieżny bez niego byłby bordzik

Co do grudniow to 2005 jest błędem systemu :lol: . Miał być żółty jak 2021 i coś popierdzieliem xD. Grudzień 2021 niestety na zieleń nie zasługuje, bo nie miał takiej trwalszej zimy na dłuższą metę niestety :/

To do zmiany grudzień 2005 i wrzesień 2020, ale tylko do tego września mnie przekonałeś, bo grudzień w zamyśle miał być żółty i wyszedł przypadkiem zielony :lol:

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 30 Styczeń 2022, 11:42   

Odniosę się tylko do tych miesięcy gdzie mam jakiś komentarz ;)

Marce: No jeśli za zaletę uważasz tylko jakieś mocne bubu, to faktycznie 2017 się nie spisał, co do marca 2004, to faktycznie u Ciebie był mniej antyzłośliwy niż u mnie.

Maje: No temu z 2016 trzeba przyznać, że miał sporo takich słabych burzałek i to podnosi jego rangę bez dwóch zdań. Ale i tak trochę klaunowate jest to, że poza 28.05 nie było żadnej porządnej burzowej zlewy...

Czerwce: No 2014 bardzo mnie cieszy, już zapomniałem, jak go jeszcze kilka miesięcy temu broniłeś xd Co do 2006 to owszem był dość antyzłośliwy w Toruniu, ale to nadal niezbyt ciekawy miesiąc, dałbym mimo wszystko pomarańcz. Jeszcze odnośnie 2007, to pamiętam jak szkalowałeś zwłaszcza tę pierwszą połowę, ale to faktycznie mogło być ponad rok temu xd

Lipce: W wypowiedzi na temat lipca 2012 wyczuwam trochę wersji najstarszego Jacoba :lol: Ale tak na poważnie to do 16.07 w Toruniu super miesiąc, a pierwsza dekada wiadomo perłowa. Potem jednak nic ciekawego, a ta sucha u Was fala upału trochę dobija, ale no niech już Ci będzie. Co do 2011 to się BARDZO mocno bije w pierś, bo to mi się coś powaliło - teraz spojrzałem na dane i widzę, że w Toruniu wyglądał zupełnie inaczej niż na Mazowszu xd W sumie wcale niewiele lepszy od lipca 2000, czy innych paskud z lat 90-tych. Jeszcze co do antyzłośliwości lipca 2013, to nie wiem czy mogę się z Tobą zgodzić, bo jednak miał on obrzydliwie marznące łajno w połowie miesiąca u Was, do niedawna sam kochałem toruńską wersję tego lipca, ale teraz widzę, że poza obwarzankami to nic ciekawego.

Sierpnie: No druga połowa sierpnia 2002 to dramat najgorszy z możliwych jednak, a i pierwsza gorsza niż np u mnie, bo te ładne burki były dość złośliwe, np 3.08. Pomarańcza mocno naciągana, no ale ogólnie niech już będzie. Co do 2021, to gdzie jak gdzie, ale w Toruniu próbował być antyzłośliwy i mógłbyś to docenić, ja sam bym dał co najmniej pomarańczę xd Sierpień 2006 to ta sama bajka co lipiec 2011, nie patrzyłem na Twoje dane i nie sądziłem, że mógł się aż tak różnić. Sierpnia 2013 w Toruniu nie nazwałbym jakoś szczególnie antyzłośliwym, bo fakt faktem, główne sumy pochodzą z bubu-pluch :nie: Ja bym dał pomarańcz pewnie. Co do 2014 to z kolei ja przepraszam, bo zapomniałem, że Toruń w pierwszej połowie nie miał burz, a to sporo zmienia xd

Październiki: No nie sądziłem, że doczekam się dnia, że będę musiał bronić przed tobą broszki 2016 :lol: Ale w sumie to chyba masz rację, bo u Was to nawet te pogodniejsze dni były w pewnym sensie złośliwe... A i z drugiej strony nie miałeś takiego fajnego ciepełka jak ja np 25.10. Co do 2005 to fakt, że druga połowa dobra, ale też nie jakaś fenomenalna, ale co do pierwszej to tylko :zygacz:

Listopady: No to tutaj już się z deczka pogubiłem jakie masz wymagania, mi właśnie takie utajone ciepło z mgłami w listopadzie pasuje, od tego on w końcu jest xd

Grudnie: No to się cieszę, że 2005 był błędem systemu, chociaż jak spojrzałem na dane z Torunia to może i częściowo słusznym błędem :lol: Co do 2021, to wersja toruńska rzuca na kolana, ale faktycznie danie mu zieleni jest brakiem szacunku do Króla :prayer: , bo 2001 i 2002 też nawet do pięt Królowi :prayer: nie dorastają, ale jednak były znacznie bliżej do niego. Z grudniem jest taki problem, że jest w 80% kichą, w 10% sensowny, a w pozostałych 10% fenomenalny :snieg:

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 19 Kwiecień 2022, 00:34   

Mini aktualizacja z bardziej sensowną i rozszerzoną skalą tj, jak zastosował Piotr :-)

Ciemnozielony - bardzo dobry miesiąc/rewelacyjny jak na swoje możliwości, bez wad poza pojedyńczymi dniami

Jasnozielony - bardzo dobry miesiąc z nielicznymi wadami

Żółty - dobry miesiąc z większą ilością wad, ale wciąż lepiej niż przeciętny

Szary - przeciętny miesiąc

Pomarańczowy - słaby miesiąc, ale trochę dobrego miał

Czerwony - bardzo słaby miesiąc z nielicznymi pozytywami

Bordowy - praktycznie miesiąc bez zalet :zygacz:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kPokyv5GkhStELNsKo1XJNAp1r4vDnZLxQCdU5DBkNk/edit#gid=0

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 19 Kwiecień 2022, 00:46   

Z wieloma rzeczami się zgadzam, ale ta coraz większa tolerancja do pustyni, nie tylko bubowej, mnie niepokoi :glaszcze: Więcej skomentuje jutro z pozycji komputera jeśli będę pamiętał xD

Odpowiedz do tematu