Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Luty 2022, 22:26
Generalnie nie czuję się zaskoczony, choć za "antyzłośliwą wstawkę" we wrześniu 2006 spodziewałem się zieleni Nieco zaskakuje też zieleń dla koronakwietnia, ale już ocena dla tego dwa lata wcześniej nie dziwi ani trochę Ja to swój jednak surowo potraktowałem za małą ilość opadów przy ciepłomajowych temperaturach, ale uroku już mu nie odmówię Poczułem mały bunt widząc "dwóję" dla maja 2009, który tak mocno zadomowił się w moim serduszku, ale po spojrzeniu na dane z Katowic już nie mam pytań - wstyd Jeśli chodzi o oceny zimowe, to dostrzegam dużo zgodności, aczkolwiek doceniłbym trochę bardziej styczeń 2010 za stabilność. Lato z grubsza podobnie jak u mnie - dostrzegam taki pomost między starym a nowym Piotrem Bardzo trafnie dobrane kolory, dużo zgodności z moim punktem widzenia na Twoje pogodowe zmagania; myślę że moje oceny byłyby bardzo zbliżone
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39129 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Luty 2022, 22:44
Bardzo się cieszę, że dołączyłeś do naszej zabawy
A co do ocen to lecimy po kolei
Stycznie - 2006 i 2010 to mnie zirytowałeś trochę xd Ale co do reszty, nie mam wielkich uwag.
Lute - A tu z kolei mnie się nie podobają lute 2014 i 2019, ten drugi jeszcze rozumiem za początek, który u Was się udał dość mocno , ale to nadal na jasną czerwień najwyżej xd Lutego 2015 się nie czepiam, a nawet bym rozważył jasną zieleń w Katowicach, bo u Was naprawdę ładnie dał tej bieli i przede wszystkim długo.
Marce - No tu się nie dogadamy, bo moją "czołówkę" (nie licząc marców 2004 i 2010, ale akurat ten drugi w Katowicach uważam za taki sobie xd) dałeś w dużej mierze negatywnie Z marców, które dałeś pozytywnie to szanuje jako tako 2004, 2005 i mimo wszystko 2010.
Kwietnie - No tutaj przede wszystkim 2020 irytuje, reszta jako taka, chociaż oczywiście śmietnie 2007 i 2009 zgnoił im bardziej, no i Wasz kwiecień 2018 to też porażka xd
Maje - O ile katowicki maj 2002 zasłużył, to w tym 2018 niestety można się trochę złośliwości dopatrzeć, chyba już wolę ten swój xd Cieszę się i zarazem jestem zaskoczony, że nie skrzywdziłeś majów 2006 i 2016 dając im "czwórkę". Negatywy w pełni rozumiem, sraj 2021 niestety też - u Ciebie to była serio karykatura...
Czerwce - 2007 to u Was chyba antypajac, do dzisiaj pamiętam, jak w tabelkach Łukasza widnieje w nich pełno burz, a w tabelkach ogimetu dla Katowic dużo suchoty xd Co do 2011 to chyba zasłużył, więc ocena słuszna, 2016 u Was to nie kojarzę jak wyglądał, ale generalnie stawiam, że nieźle. Trochę 2020 neutralem irytuje, ale no niech już będzie, bo trochę dużo tego lochu dostaliście.
Lipiec - tu chyba nie mam wątów xd najwyżej 2001 i 2017 bym ocenił trochę lepiej.
Sierpień - 2015 to chyba pomyłka XDDDDDDDDDDDDDD Bo nie wierzę, żebyś mu bordu nie dał. Co do reszty się raczej zgadzam, zdziwiony jestem litością dla sierpnia 2005, z tych pozytywnych, to za końcówkę bym jednak zabrał jasną zieleń sierpniowi 2019, a dał za to np 2010 lub 2007? Chociaż niestety nie pamiętam jak ten drugi u Was wyglądał xd Chyba jeszcze 2004 albo 2008 mieliście fajne.
Wrzesień - Niestety tutaj w wielu kwestiach się nie zgodzimy, ale ten 2014 w Waszej wersji ujdzie jeszcze, ale chyba 2015 bym wolał. Negatyw dla 2017 przesada jak dla mnie, chociaż no szary byś mu dał xd 2013 też chyba nie był najgorszym wyborem u Ciebie, by mu aż bord dawać...
Październik - Ja aż tak jak Jacob się nie czepiam pi*dy 2020, bo wiem, jak ten miesiąc na złośliwym południu się lubi układać... Ogólnie szanuje, że niektóre "sielsko-letnie" dałeś na negatyw, chociaż nad 2015 bym się tak nie pastwił akurat. Ogólnie tu mi się ciężko wypowiadać, ale chyba w Waszym regionie ciekawe były 2002 i 2007 i dałbym im lepsze oceny xd
Listopad - Tutaj się ostro zawiodłem, mając do dyspozycji listopad 2007 w Waszej wersji, to bym się nawet nie wahał nad ciemną zielenią, a ty coś takiego Również 2005 z tej samej przyczyny bym lepiej ocenił, zwłaszcza u Was xd Z drugiej strony cieszy zgnojenie 2011 i 2018. Co do ciemnych zieleni, to 2010 okej, nawet bez tej końcówki miał sens, ale 2012 tak wyróżniony to zupełnie nie rozumiem xd
Grudzień - Poza neturalnem dla 2015 się nie będę czepiał, jeszcze może 2007 bym u Was dał jednak ten lekki plusik, bo chyba mieliście fajną drugą połowę xd
Ogólnie w wielu kwestiach zaskoczyłeś pozytywnie, nie różnimy się jakoś szczególnie mocno.
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga
Hobby: Meteorologia Pomógł: 213 razy Wiek: 28 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8306 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 1 Luty 2022, 23:49
PiotrNS, A wiesz, że się zastanawiałem nad tą jasną zielenią za tą antyzłośliwą wstawkę? Ale uznałem, że kurcze no wszystko ma swoje granice i o ile uważam, że wrzesień to względnie dobry czas na sielskość i dupowołowanie to no wszystko potrafi się przejeść z czasem xd
kmroz, Stycznie 2006 i 2010... no kurcze myślę, że musiałbym przeżyć bardziej świadomie taki styczeń i serio mam nadzieję, że będzie mi to dane jeszcze za mojego życia xd Bo szczerze to te neutrale trochę są na podobnej zasadzie jak wrzesień 2006, nawet typ pogody który lubię w nadmiarze mógłby irytować i jednak poczuć taki cieplejszy wiatr zimą po dłuższym maratonie fioletu całkiem lubię, z tego też np powodu całkiem przyjemnie odebrałem sylwestrową zmianę- tylko że trochę za długo to trwało i przede wszystkim styczeń jednak nie potrafił się rozkręcić, ale to już inna para kaloszy xd
Co do lutych 2014 i 2019 to tu się mogę zgodzić, że z neutralem dla 2014 trochę przesadziłem i pewnie ta prawdziwość początku przy takim szambie jakie się szykuje w najblizszym tygodniu trochę mnie zauroczyła, co nie zmienia faktu że faktycznie był niezimowym chujkiem xd w 2019 chociaż solidnie przysypało na starcie, później też w miarę regularnie jakieś zimowe epizody się pojawiało i jakoś to neutralizowało te drastyczne xd
Co do marców to ogólnie cieżko mi je oceniać, więc tu zaznaczę, że niektóre z tych wyborów to była taka loteria xd podobnie zresztą mam z niektórymi październikami i listopadami. W marcach przede wszystkim mi zależy na tym, żeby nie było za dużo całodobowych jednocyfrówek z ledwomierzalnymi mżawkami, totalnie bez słońca i bez śniegu.
Co do kwietnia 2020 to też sporo myślałem czy neutral czy jasna zieleń, wiedziałem że wywoła ta decyzja kontrowersje Nie mniej lampa jednak w tym miesiącu jest dla mnie ważna choćby z tych samych powodów co dla FKP, aczkolwiek tutaj to taka bardzo blada zieleń, mogę tak powiedzieć xd
Z majami to myślę, że wszystkie decyzje są w miarę zrozumiałe Faktycznie, tak analizując ten miesiąc (maj 2018) pod kątem tej pluchy w połowie to już jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że była obrzydliwa i no do końcówki też można mieć zarzuty, ale uznałem że za tę pierwszą połowę i ogólnie totalny brak srajowania mu się należy, tym bardziej że mam sporego pecha do tego miesiąca niestety xd
Z latami to też nie ma jakiś wiekszych zaskoczeń myślę i raczej tu najbardziej się kierujemy podobymi wyznacznikami i pewnie różnice wynikają po prostu z tego, że patrząc na dane po prostu coś innego bardziej zwróciło naszą uwagę albo też ja żywiąc w sobie jakieś wspomnienia pewnych rzeczy nie dopuszczam do siebie, też tak może być xd Trochę tak może być z sierpniem 2015, choć akurat doceniam go w tym minimalnym stopniu za znośne noce w tym wszystkim i jednak jakieś tam nieudolne próby gaszenia ognia w drugiej połowie. Choć no, przyznaję że nie wiem czy to wystarczająco na neutrala, muszę się z tym przespać xd
Z wrześniami no to tu akurat już się zaczyna większy dysonans między naszymi oczekiwaniami i kompletnie inne podejście do złośliwości i antyzłośliwości xd
Październikowi 2007 to szczerze nawet się tak dokładnie nie przyjrzałem jak mam być szczery, więc dobrze że wyciągnąłeś go, bo trochę cały czas bazuje w tym przypadku na mglistych wspomnieniach, które głównie kręcą się wokół dnia wyborów xd
W listopadzie to no tu też kwestia nie do końca określonych przeze mnie preferencji xd tu chyba też potrzebowałbym jakiejś zmiany w tym miesiącu, bo w sumie jedynym realnym kryterium jakie przyjmuje jest to czy mnie ten miesiąc czymś zaciekawił xd Na pewno się przyjrzę jednak temu listopadowi 2007 i spróbuje się zastanowić jakbym się odnalazł w takim miesiącu, szczerze to nie wiem czemu go tak zgnoiłem xd
No i co do grudni to tu też myślę, że w miarę myślimy podobnymi kategoriami, grudzień 2015 dostał bonusik za wyróżnienie się z tłumu innych weźdajbielich jako taki boss tego przerażającego kartelu xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum