Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Luty 2022, 11:05
Zwykle tak jest, więc nie ma się czemu dziwić. Front chłodny to zwykle bieda, to już konwekcje za nim jak trafią odpowiednio, są dużo lepsze. Tak jak na tym zdjęciu.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Luty 2022, 19:15
Dobrze, że choć tyle posypało. U mnie udało się wnieść trochę atrakcyjnej pogody wczoraj wieczorem i na szczęście dziś przez cały dzień miałem minimalną pokrywę. Ale naprawdę minimalną, już głębiej w mieście tego nie ma, co najwyżej punktowe ślady pudru w zacienionych miejscach.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Luty 2022, 20:16
pawel napisał/a:
PiotrNS napisał/a:
Może wybiorę się na Mogielicę, ale raczej latem
Rowerem
Tak wstępnie planuję Widziałem że jest bardzo fajny szlak dookoła, a w jednym miejscu można w miarę wygodnie zaatakować szczyt - jakbym wrócił do formy, to być może spróbuję
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Wszystko! Pomógł: 176 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38257 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Luty 2022, 21:57
Oczywiście pomyliłem rok w tytule, dziękuje zgryźliwy tetryk za uświadomienie Zaraz to poprawię, chodziło tu o oczywiście o śnieżyce z tego tygodnia. Śniegu z niej spadło jak widać widać na zdjęciach około 6-8cm, tyle było o 2:00, ale już o 5:00 zaczęła się ulewa przy temperaturze +2 i do rana zostały tylko w niektórych miejscach ślady. Miejscami utrzymują się do teraz, ale z każdą godziną powoli, acz nieubgłanie te resztki się zmniejszają. Trafnym hasztagiem ze strony FKP było #chwilowazima.
PiotrNS, to miłe zaskoczenie, że w końcu coś do tego Kurortu to dało, bo poziom pecha w tym mieście macie straszny od początku sezonu. Izoterma stabilnej zimy w tym sezonie to myślę około 450-500mnpm, a okresowej na szczęście sięga zera. W 2019/2020 dla porównania stabilna (i to od 23.12 dopiero xd) była od 800mpnm, a okresowa gdzieś od 250-300. Poniżej jeśli coś spadło jakimś cudłem, to topniało nie na drugi dzień, a na drugą godzinę.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum