Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Kwiecień 2022, 21:00
Koniec suszy czy też nie- obecne sposoby czy metody działania na rzecz jej zwalczania nie należą i tak do zbytnio przyjemnych... Z racji panującego miesiąca powinno się oczekiwać (jeśli chodzi o opady) tego , a nie tego.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Kwiecień 2022, 09:51
Od 23 lutego spadło u mnie 2,7 mm opadu czyli prawie 40 dni z taką małą ilością opadów ale myślę ,że od jutra to się zmieni i u nas troszkę popada. Na ogół na Kaszubach wiosna ostatnio jest prawie zawsze sucha nawet w rekordowym 2017 roku było sucho deszcz dopiero pod koniec czerwca zaczął padać i to porządnie bo potem każdy miesiąc miał co najmniej 200/300% normy.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Wrzesień 2024, 15:46
Masakra, zawsze gdy w jesieniach działa się jakaś masakra w pogodzie, to u progu polecia pojawiała się susza i rekordowo niski poziom rzek (np. 2012, 2015)...
No może wyjątkiem z ostatnich lat, kiedy jesień należała do udanych, a w trakcie roku naprawdę mało padało, był 2018 rok...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 10 Wrzesień 2024, 13:27
Trochę deszczu spadło, dzięki czemu trawie wrócił zielony kolor na rzecz żółtego, a na ziemi nie występuje już mnóstwo piasku, ale poziom rzek póki co jeszcze imponująco nie wzrośnie- myślę, że bardziej na poprawę sytuacji wpłyną deszcze w drugiej połowie tygodnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum