Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Która połowa roku była lepsza? (1999-2018)
Autor Wiadomość
Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 12 Grudzień 2019, 20:32   Która połowa roku była lepsza? (1999-2018)

2018

I: sama w sobie bardzo dziwna i brak jakiegokolwiek umiarkowania. Choć np. luty mi się podobał bo był wyjątkowo pogodnym miesiącem 😊, kwiecień i maj też, choć raczej nie chciałbym prędko ich powtórki 🤪, czerwiec miał naprawdę dobrą I połowę, styczeń nawet niezły, ale mógł się bardziej postarać, marzec też nienajgorszy, ale był bardzo oszczędny pod względem przyjemnej i wiosennej pogody.
II: 1-18 października ZŁOTO, tj. I połowa listopada. II połowa sierpnia też całkiem dobra. No jeszcze jako takie I połowy września i grudnia i I dekada lipca zachowała resztki honoru tamtego miesiąca. Poza tym sam shit...

Wynik: definitywnie PIERWSZA, ale i do niej nie jestem zbytnio przekonany, to jednak przyniosła znacznie mniej zła od drugiej.

2017
I: piękny i pogodny styczeń, bardzo sympatyczny marzec, oraz pogoda bez najmniejszejszych zarzutów od 12 maja do 27 czerwca :-) . Luty pod każdym względem niby spoko, ale trochę wnerwil uslonecznieniem, kilka dni lampy w II dekadzie i to już ponad 90% całej sumy. O kwietniu się nie wypowiadam, bo po co sobie psuć humor 😊

II: lipiec naprawdę dobry, trochę mam zarzutów do III dekady, ale i tak w sumie była jedną z najmniej wrednych. Sierpień miał też parę nieprzyjemnych okresow, ale na szczęście były one krótkie i za to było więcej przyjemnych i lampowych niż w lipcu, przez co też go oceniam dobrze 😊. Jeśli chodzi o wrzesień to strzepki jego honoru uratowała jedynie jego ostatnia petanda. Październik też taki sobie, listopad przyniósł wyjątkowo mało pozytywów, trochę taki styczeń 2019... No i został jeszcze grudzień, niby nic ciekawego, ale zdecydowanie najlepszy miesiąc tamtego trymestru, bardzo cenię sobie III dekadę, u mnie był tak naprawdę zuoelnie5taki sam jak grudzień 2013 😉

Wynik: PIERWSZA ;-)

2016
I: bardzo fajny styczeń, chyba jeszcze lepszy od stycznia 2017, był również bardzo pogodny i przede wszystkim dużo ciekawszy, więcej konkretnych mrozów i bardzo mocna odwilż na sam koniec. Luty rewelacyjna I połowa, druga już taka sobie. Marzec, I połowa masakryczna, druga dobra :-) . Kwiecień poza letnim początkiem, bardzo umiarkowany i słoneczny miesiąc, ale mimo to ten miesiąc miał taką specyfikę, że nie podobał mi się za bardzo. Maj świetny, ale końcówka za mocno przywalila latem. Czerwiec, kopia maja :lol:

II: lipiec, prawie brak pozytywów, nudna parowa. Sierpień, bardzo umiarkowany z cieplejsza końcówka, choć niezbyt ładny. Wrzesień rekordowo słoneczny, ale do moich ulubieńców nie należy, bo mam inne priorytety jeśli chodzi o I połowę miesiąca :-) . P*ździernik jak sama nazwa mówi. Listopad przyniósł masakryczna I połowę, ale za to naprawdę dobra drugą. Grudzień, niby nudny, ale jeden z najpogodniejszych, jak na razie I połowa grudnia 2019 bardzo mi go przypomina ;-)

Wynik: definitywnie PIERWSZA :-)

2015

I: powiem w skrócie, tutaj był absolutny brak rewelacjj, ale wiele dobra :-) . Nieciekawe, II połowa stycznia, I połowa marca, 1-8 kwietnia, II połowa czerwca.

II: lipiec niestety nic ciekawego i sporo rollercoasteru, sierpień za to bardzo określony, I połowa zło wcielone, II rewelacja. Wrzesień nawet dobry, ale podobnie jak wrzesień 2019 niezbyt mnie ujął ;-) . Październik fajny, ale 12-25 X, to p*ździernik 2016 :evil: . Listopad naprawdę dobry, no i grudzień wiadomo :-D

Wynik: druga połowa dawała więcej powodów do zachwytu, ale zdecydowanie wygrywa PIERWSZA :-D

CDN. ;-)

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 12 Grudzień 2019, 20:44   

Wiem na pewno, że w 2013 lepsza była II połowa :lol:

Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 21:13   

FKP napisał/a:
Wiem na pewno, że w 2013 lepsza była II połowa :lol:

Serio, a ten wiosenny lipiec :?: :lol: :lol: :lol:

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Miłośnik bałwanków

Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2019, 21:24   

Trudno jest mi to określić, bo często zdarza się, że dwie połowy okazują się być bardzo wyrównane i trzeba skorzystać z odczuć subiektywnych. Ale spróbuję, przynajmniej ostatnią dekadę :D

2019 - druga połowa. Bezapelacyjnie do samego końca :D Jesień dała radę 💪 no i w drugiej połowie nie było maja i czerwca 😉

2018 - pierwsza miała nieudany marzec i czerwiec, ale za to również najlepszy ciepły styczeń i bajkę 🤗 Druga to niezły sierpień i super jesień, ale za to kiepskie lipiec i grudzień. Było jednak trochę więcej słabych okresów (szczególnie w październiku i listopadzie), stąd chyba wolę I połowę.

2017 - zdecydowanie pierwsza. Poza ruchomym koszmarnym miesiącem 11 kwietnia-10 maja, prawie cały czas było dobrze. Bo druga połowa poza lipcem miała tylko epizody, które uznaję za naprawdę super.

2016 - chcem ale nie mogem. Stawiam je na równi, bo najwspanialszy w 2016 roku pięciomiesięczny okres maj-wrzesień rozłożył się niemal dokładnie po połowie w pierwszym i drugim semestrze. Trochę więcej go było w tym drugim - ale tam był również p*ździo, taka porażka jakiej w I semestrze nie było. Stąd chyba zasłużony remis ;)

2015 - delikatna przewaga I półrocza przez sympatię do rewelacyjnych okresów z kwietnia, końca maja i I połowy czerwca, a także wielu dobrych epizodów w lutym i marcu. Druga połowa zaczęła się zbyt upalnie. Był wspaniały grudzień i udany listopad, ale i bździny troszeczkę więcej.

2014 - I półrocze zdecydowanie. W drugim powiódł się wrzesień i część października, zaś pierwsze to atlantycka zima w najlepszym tego słowa znaczeniu, wczesna ładna wiosenka i super czerwiec :)

2013 - ERROR

2012 - lekka przewaga I półrocza za sprawą fajnej wiosny. Drugie nie porwało, choć szczerze mówiąc pierwsze też nie należało do rewelacyjnych. Tego Sybiru w lutym to trudno wybaczyć.

2011 - drugie, ale bez dużej przewagi :) Choć zaczęło się fatalnym lipcem, to później było już bardzo dobrze. W pierwszym były zachwycające okresy, ale o trochę mniejszej trwałości.

2010 - drugie z powodu braku kataklizmów. Poza tym paskudnym wrześniem było już całkiem nieźle, choć lato nie dało się zbyt lubić. Lipiec i sierpień i tak były jednak wyraźnie lepsze od leżącego w I semestrze czerwca.

Wiem że to widzisz Jacob :mrgreen: Zaloguj się :oops: ;) :(

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:02   

Jacob, Lepsza słoneczna wiosna w lipcu niż sroga zima w marcu :lol: :mrgreen: :lol:

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:04   

Ja wolę I połowę 2019 roku i to wcale nie tylko dlatego, że jest tam czerwiec 🤪 Lipiec i wrzesień generalnie dały ciała zarówno termicznie jak i solarnie.

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:20   

FKP napisał/a:
Ja wolę I połowę 2019 roku i to wcale nie tylko dlatego, że jest tam czerwiec 🤪 Lipiec i wrzesień generalnie dały ciała zarówno termicznie jak i solarnie.

A co powiesz o maju :?:
Styczeń z resztą też kicha, ale wiem, że ten miesiąc ma dla Ciebie najmniejsze znaczenie

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:26   

No słaby ale to tylko 3 tygodnie, poza tym okresem nie mam większych zastrzeżeń odnośnie tego półrocza, zakały były raczej krótkie. Powiem tak, wygrywa I połowa ale to nie znaczy, że II była jakaś zła.
W 2016 wygrywa pierwsza a głównym czynnikiem ciągnącym drugą w dół jest oczywiście obrzydliwy wrzesień.

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:34   

FKP napisał/a:
No słaby ale to tylko 3 tygodnie, poza tym okresem nie mam większych zastrzeżeń odnośnie tego półrocza, zakały były raczej krótkie. Powiem tak, wygrywa I połowa ale to nie znaczy, że II była jakaś zła.
W 2016 wygrywa pierwsza a głównym czynnikiem ciągnącym drugą w dół jest oczywiście obrzydliwy wrzesień.

W 2016 obrzydliwy wrzesień :?: :-D
Na pewno miałeś na myśli p*ździernik, albo już prędzej sierpień czy listopad, bo wrzesień 2016 był akurat w Twoim typie :-D

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Miłośnik bałwanków

Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2019, 22:40   

Takie pomyłki się zdarzają, ja niedawno przez roztargnienie napisałem w podsumowaniu grudnia 2006, że był dopiero drugim po (uwaga) 1996, grudniem bez całodobowego mrozu 😂 Najgorsze że parę osób to przeczytało, a ja dopiero później zauważyłem że mi się pochrzaniło, miał być 1993 ;) W 1996 to można było pomarzyć o czymś takim.

Wiem że to widzisz Jacob :mrgreen: Zaloguj się :oops: ;) :(

Odpowiedz do tematu