Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Pogodowe oceny Jacoba - lipiec 2021
Autor Wiadomość
kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 19 Kwiecień 2022, 00:49   

Jeszcze teraz na szybko skomentuje, że nie rozumiem tej niechęci do listopada 2020, wszak był on mocno bezwietrznym miesiącem, co "nowy ty" chyba doceniasz. W przeciwieństwie do listopadow 2018.2019,2021 całkowicie oszczędził dni z żółta kurwą, był naprawdę ekstremalnie pochmurny.

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 19 Kwiecień 2022, 01:03   

Akurat usłonecznienie to wszystkie 3 (2019-2021) miały identyczne. A listek 2020 był z nich wszystkich zdecydowanie najbardziej złośliwy i w ogóle jakoś nie podoba mi się jego feng shui i stwierdziłem, że jak mało który zasługuje na borda

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 19 Kwiecień 2022, 10:40   

Tak naprawdę to dużo tu do komentowania nie mam, po prostu niektóre kwestie to jest kolejna aktualizacja Jacoba i muszę ją zaakceptować. Mam jednak kilka wątpliwości, do których się odniosę. Oczywiście będą ją komentować przy akceptacji Twoich niektórych kontrowersyjnych preferencji :->

Luty 2007 - Nie wiem czy w Toruniu nie zasłużył na nieco wyższą ocenę, nawet kosztem lutego 2011, 2012 czy 2013.
Kwiecień 2001 - Wszystko pięknie, ale tutaj to nie wiem czy nie jest przegięcie xd
Kwiecień 2006 - Nie żebym się nie zgadzał, ale mam wrażenie, że on też, zwłaszcza w Twoim regionie, gdzie padała marznąca plucha pod koniec miesiąca, był "złośliwy" (w Twoim rozumieniu). Wydawało mi się, że go wręcz trochę zgnoisz, a tu żółty kolor :twisted:
Maj 2002 - Jego ocena też mnie trochę dziwi, bo był to nomen omen bardzo złośliwy miesiąc u Ciebie, bardziej np niż taki maj 2018
Maj 2015 - Tutaj też z jednej strony rozumiem Twoją niechęć do niego w kujawskiej wersji, ale z drugiej... był on antyzłośliwy w Twoim regionie, a myślałem, że to cenisz :-P
Maj 2019 - Tu mnie zaskoczyło też, że tylko neutral.
Czerwiec 2006 - Jakkolwiek poztywnym, to też zaskoczeniem jest, że go zneutralizowałeś, myślalem, że będzie co najmniej żółty
Czerwiec 2019 - Żółty dla czerwca 2019 mocno mnie zszokował, wiem, że go lubisz bronić, ale żeby aż tak...
Lipiec 2006 - No ja wszystko rozumiem, ale żeby dać go na pomarańczowo, a nie przynajmniej czerwono, to serio uważam za przegięcie, ze zwyczajnego szacunku do ludzkiej tragedii xd Zresztą lipiec 2005 też coś dość litościwie oceniłeś, a ostatnio go tak hejtowałeś
Lipiec 2017 - Tutaj pomarańcz mnie też zszokował, fakt, że u Ciebie był marny burzowo, ale no liczyłem, że szary będzie co najmniej, a najlepiej żółty
Wrzesień 2018 - Tu mnie zastanawia taka listość dla niego w porównaniu do innych pustynnniaków. Dużo suchowiei i antyfizyczne noce, do tego bardzo suchy był u Ciebie.
Październik 2020 - Też nie rozumiem aż tak mocnego gnojenia
Październik 2021 - A tu z kolei strasznie się litujesz, naprawdę 8-11.10 to tak duży kawałek miesiąca :shock:
Listopad 2006 - Zakładam, że początek jak zwykle nie miał u Ciebie śniegu, jeśli tak to nawet rozumiem tę ocenę. Jeśli jednak miał śnieg to dla samej zasady bym podniósł
Listopad 2009 - Też mnie dziwią kryteria aż tak niskiej oceny
Listopad 2020 - To już wspominałem, faktycznie nie "doceniałem" tych niektórych wkurzających dni z lampą, do tego antyfizycznych, ale no mimo wszystko mam wrażenie, że nie była to najgorsza alternatywa

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 20 Kwiecień 2022, 21:17   

kmroz napisał/a:
Luty 2007 - Nie wiem czy w Toruniu nie zasłużył na nieco wyższą ocenę, nawet kosztem lutego 2011, 2012 czy 2013.

Nie zgodzę się, lute 2011 i 2012 miały przez ponad połowę miesiąca stabilną zimę, przynajmniej pod względem termicznym, a 2013 jednak dał w całości trochę więcej bieli, termicznie miał słabsze akcenty zimy i nie miał dwucyfrowych mrozów, ale za to słabsze odwilże

Cytat:
Kwiecień 2001 - Wszystko pięknie, ale tutaj to nie wiem czy nie jest przegięcie xd

Może się zbyt przy*ierdalam do niego, ale on serio razi złośliwością jak żaden inny

Cytat:
Kwiecień 2006 - Nie żebym się nie zgadzał, ale mam wrażenie, że on też, zwłaszcza λw Twoim regionie, gdzie padała marznąca plucha pod koniec miesiąca, był "złośliwy" (w Twoim rozumieniu). Wydawało mi się, że go wręcz trochę zgnoisz, a tu żółty kolor :twisted:

Do 27.04 to opadowo bardziej antyzłośliwy niż złośliwy, ale w innych względach niekoniecznie, może i faktycznie bardziej zasługuje na szary xD

Cytat:
Maj 2002 - Jego ocena też mnie trochę dziwi, bo był to nomen omen bardzo złośliwy miesiąc u Ciebie, bardziej np niż taki maj 2018

No fakt, ale miał więcej dobrego niż 2018 i od 10.05 to był naprawdę spoko maj i jeden z bardziej burzowych

Cytat:
Maj 2015 - Tutaj też z jednej strony rozumiem Twoją niechęć do niego w kujawskiej wersji, ale z drugiej... był on antyzłośliwy w Twoim regionie, a myślałem, że to cenisz :-P

Nie lubię go za straszną, stabilną niemajomość, nie dużo słabszą jak 2020 (chociaż on chyba już miał bardziej majowe dni jak 10.05, 27.05 czy 31.05). Gdyby był złośliwy to byłby bordzik

Cytat:
Maj 2019 - Tu mnie zaskoczyło też, że tylko neutral.

Jednak pierwsza połowa to straszne gówno, a druga w wersji toruńskiej nie zasłużyła na wielkie pokłony

Cytat:
Czerwiec 2006 - Jakkolwiek poztywnym, to też zaskoczeniem jest, że go zneutralizowałeś, myślalem, że będzie co najmniej żółty

O nim mogę powiedzieć dokładnie to samo co o maju 2019

Cytat:
Czerwiec 2019 - Żółty dla czerwca 2019 mocno mnie zszokował, wiem, że go lubisz bronić, ale żeby aż tak...

Od 13.06 poza tymi słynnymi dniami to naprawdę gość 8-)

Cytat:
Lipiec 2006 - No ja wszystko rozumiem, ale żeby dać go na pomarańczowo, a nie przynajmniej czerwono, to serio uważam za przegięcie, ze zwyczajnego szacunku do ludzkiej tragedii xd Zresztą lipiec 2005 też coś dość litościwie oceniłeś, a ostatnio go tak hejtowałeś

Zarówno 2005 i 2006 nie lubię, ale nie na tyle, żeby dać czerwień/bord xD. Obydwa miały mimo wszystko trochę sensownego w przeciwieństwie do takiego lipca 2007, no i ten drugi był też pozbawiony większej złośliwości, ale o tak drastyczny to się zgodzę

Cytat:
Lipiec 2017 - Tutaj pomarańcz mnie też zszokował, fakt, że u Ciebie był marny burzowo, ale no liczyłem, że szary będzie co najmniej, a najlepiej żółty

Jak już lipiec 2020 dałem na szaro, to ten musiałem dać jeszcze niżej, jednak summa summarum sporo nieletniego lochu i marznacych pluch (chociaż w przypadku tamtego lipca to bardziej mżawkek) no trochę PRLem zajeżdża, tylko lekkim, a nie takim jak duża część lipcow 2007 czy 2011

Cytat:
Wrzesień 2018 - Tu mnie zastanawia taka listość dla niego w porównaniu do innych pustynnniaków. Dużo suchowiei i antyfizyczne noce, do tego bardzo suchy był u Ciebie.

Tutaj bez bicia muszę Ci chyba przyznać rację, bo do 24.09 tylko epizod 13-14.09 zasługuje na jakiekolwiek uznanie, do końcówki miesiaca mam słabość, ale faktycznie bardziej na czerwień zasłużył

Cytat:
Październik 2020 - Też nie rozumiem aż tak mocnego gnojenia

Złośliwość no i przede wszystkim brak choćby lekkiej prawdziwości :slonce: , podobnie z resztą jak w 2017

Cytat:
Październik 2021 - A tu z kolei strasznie się litujesz, naprawdę 8-11.10 to tak duży kawałek miesiąca :shock:

Poza tymi obrzydliwymi obwarzankami dominowała antyzłośliwosc ;-)

Cytat:
Listopad 2006 - Zakładam, że początek jak zwykle nie miał u Ciebie śniegu, jeśli tak to nawet rozumiem tę ocenę. Jeśli jednak miał śnieg to dla samej zasady bym podniósł
Listopad 2009 - Też mnie dziwią kryteria aż tak niskiej oceny
Listopad 2020 - To już wspominałem, faktycznie nie "doceniałem" tych niektórych wkurzających dni z lampą, do tego antyfizycznych, ale no mimo wszystko mam wrażenie, że nie była to najgorsza alternatywa

Trochę tych nudnopadow było, ale akurat te uważam za najmniej wartościowe i lubiły trochę zlosnikowac (szkoda tylko, że nie pod każdym względem :snieg: )

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 20 Kwiecień 2022, 22:42   

Kmroz mnie zainspirował i wstawię jeszcze onenę lat 1988-2000. Zacząłem od 1988, bo właśnie tamten rok był przełomowy dla Globcia :-D

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 20 Kwiecień 2022, 22:52   

Aleś tych negatywnych ocen nawalił :lol:

Jacob 
Poziom najwyższy
Antyczerwcowiec

Wysłany: 20 Kwiecień 2022, 22:53   

kmroz napisał/a:
Aleś tych negatywnych ocen nawalił :lol:

A wydaje mi się, że i tak byłem łaskawy i sporo kafelek powinno być w cieplejszym kolorze xD

kmroz 
Junior Admin
skrajny zimnozjeb

Wysłany: 22 Kwiecień 2022, 13:18   

Jacob napisał/a:
Nie lubię go za straszną, stabilną niemajomość

Stabilność to jest ostatnie co by z tym majem mi się kojarzyło

Odpowiedz do tematu