Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 15 Maj 2021, 15:03
Niby fakt, ale jeśli w połowie maja nie ma nawet 18-19 stopni w najcieplejszym momencie dnia, o odczuwalnie jest to dla mnie chłodem. W pierwszym tygodniu maja bieżącego roku doceniłbym taki dzień, ale po tym silnym ociepleniu przestawiłem się już na porę ciepłą i takie wartości nie są przyczyną mojej satysfakcji
Ale noc pochwalić mogę i nawet powinienem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 14 Maj 2022, 16:34
No to mamy wyjątkową sytuację. Dzień 14 maja osiągnął u mnie właśnie 20 stopni. Niby nic niezwykłego (w końcu to połowa maja), jednak to właśnie ten dzień miał w ciągu ostatniej dekady największy talent do przyciągania bubu i taka temperatura została zanotowana w nim dopiero drugi raz po 2011 roku
Średnia temperatura 14 maja w latach 2012-2021 wyniosła 10,7 stopnia, a usłonecznienie tylko dwa razy wyniosło nie mniej niż połowę możliwego (w 2017, kiedy był to jedyny ciepły 14 maja w tej dekadzie, oraz rok później, kiedy był dosyć chłodny, a jak standardy pory ciepłej 2018 wręcz lodowaty ). W 2019 i 2020 roku 14 maja były jednocyfrówki (w tym pierwszym w wersji "na bogato").
Niesamowite, że obok takiej perełki jak 11 maja i być może jeszcze jednej kilka dni później (trzymam kciuki ) kryje się tak bardzo pechowy dzień, normalnie jak nie-zimowa wersja Wigilii czy Bożego Narodzenia.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum