Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2022, 22:00
Niezwykła ciekawostka przyrodnicza z dzisiejszego dnia 😍
Dziś przed południem przez okno dostrzegłem fruwającego po lilaku pięknego pazia królowej Tego gatunku motyla nie widziałem w ogrodzie już od ponad 10 lat, w ogóle coraz mniej motyli tu występuje. Prezentował się przepięknie i przez dłuższą chwilę przelatywał z kwiatka na kwiatek Mam szczęście że go dostrzegłem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13249 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2022, 22:04
U mnie motyli jest coraz mniej (prym wiodą przestrojniki Jurtina i rusałki pawik, nawet kapustniki latają rzadko), tym większe zaskoczenie wywołało we mnie pojawienie się tak wyjątkowego, rzadkiego gościa A lilaki już powoli zaczynają przekwitać, za to w tamtym roku na tym etapie były w pełni kwitnienia.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum