Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5972 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 2 Czerwiec 2022, 19:34 Żabie oczka?
Wstawiam zdjęcie żabich oczek - jak zobaczyłem, że to coś by miało rosnąć 700 m za nisko, to trochę powątpiewam, czy aby na pewno to żabie oczka Zdjecie z 27 maja.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5972 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 3 Czerwiec 2022, 11:10
Zaś okazuje się, że żabie oczka to niezapominajka alpejska, u nas rośnie głównie w Tatrach od 1200 do 2450 m n.p.m. - stąd też się zapytałem Może uda się odróżnić po drobnych szczegółach, bo jakby się okazało, że to żabie oczka - to wtedy miałbym koło siebie przykład nietypowo nisko położonego stanowiska tej rośliny.
Oto niezapominajki, które "na dziko" wyrosły u mnie na działce pod iglakiem. Chyba zostały one "posiane" przez ptaki, bo wyrosły także na pryzmie kompostowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum