Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 21 Czerwiec 2020, 22:07
zgryźliwy tetryk, Chodzi mi o to, że Kościół nie ma prawa zwalczać nikogo, no pedofilów w swoich szeregach ma prawo ale z niego nie korzysta Kościół ma głosić ewangelie i nic więcej, żadnych ideologicznych spraw nie powinien poruszać. Agnostycyzm jest to pogląd, który głosi, że nie człowiek nie może dowiedzieć się czy Bóg istnieje czy nie. Ja jestem zdania, że tzw. raj albo piekło można mieć za życia a po śmierci danej osoby już nic nie dotyczy
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Co do zboczeń, to mieszasz ideologię z medycyną (psychiatria), a w każdym razie z seksuologią oraz z "etyką religijną". W takim na przykład islamie prawo szariatu (stosowane gdzieniegdzie do dziś) za tego rodzaju "grzechy" przewiduje karę już za życia i jest to kara śmierci. Co do agnostycyzmu to wiara w możliwość istnienia Boga i JEGO niepoznawalność, wcale nie idzie w parze z wiarą w "życie pozagrobowe". Ja tez nie wierzę w istnienie "duszy nieśmiertelnej", ani we "wskrzeszenie u końca dziejów". Tym bardziej nie wierzę w reinkarnację.
P.S. Tworzenie ideologii gloryfikującej zboczenia seksualne jest delikatnie to ujmując szkodliwe społecznie. Bo LGBT jest raczej patologią z której pewne grupy pomyleńców usiłują uczynić ideologię walki o "równość orientacji seksualnych" A przecież w języku polskim takie pojęcia jak "orientacja seksualna" są de facto EUFEMIZMAMI mającymi pokryć pejoratywne znaczenie takich słów jak chociażby "perwersja".
Bo w latach 70-tych ub. wieku WHO w drodze glosowania pod wpływem działań gejowskiego lobby podjęła idiotyczną i skandaliczną decyzje o wykreśleniu homoseksualizmu z listy chorób psychicznych. Przez to lekarze mają "związane ręce"
P.S. Poniższy link zamieszczałem wielokrotnie. Widocznie tego materiału nie przeczytałeś, a szkoda bo warto. W tym materiale jest sporo odnośników. Radzę się z nimi zapoznać.
https://www.homoseksualiz...ob-psychicznych
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 313 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 27310 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 22 Czerwiec 2020, 21:50
zgryźliwy tetryk, No w sumie homoseksualizm powinien tam trafić jako bądź co bądź jednostka chorobowa Powinny trwać prace nad ustalaniem etiologii i spektrum objawów oraz możliwości leczenia (za zgodą chętnego oczywiście ).
_________________ Aktualna pora roku: Pełnia wiosny 🌷
Kwiecień-plecień, bo przeplata, miesiąc zimy, dwa dni lata.
Ale to byłoby niezgodne z "poprawnością polityczną" świata "cywilizacji zachodniej". Takie nonsensy prowadzą do tego,ze głosiciele islamu znajdują coraz większy posłuch i to nie tylko w świecie arabskim, azjatyckim i murzyńskim. Także wśród "białasów".
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 5 Czerwiec 2022, 12:57
Tęczowe piątki w szkołach mi nie przeszkadzają, według mnie to dobrze, że jest taki dzień wsparcia i ekspresji dla osób, które nie są heteroseksualne (bo nie każdy musi być!). I nie należy tego w żaden sposób łączyć z przekombinowanymi paradami równości bo te parady to cyrk na kółkach i też tego nie popieram. Subtelny akcent w polskich szkołach zaś jest dla mnie akceptowalny.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Czerwiec 2022, 15:41
Szacunek do drugiego człowieka powinien być wszechobecny, niezależnie od orientacji (raczej jestem tutaj zdania, że każdego powinno przede wszystkim obchodzić własne podwórko i jak ja to kiedyś dość pospolicie określiłem "nie wnikać w cudzy życiorys", ale rzeczywiście nikt nie musi myśleć podobnie jak ja), dlatego dla mnie tęczowe piątki są raczej niepotrzebnym rozwiązaniem- uważam, że kluczowa rola tutaj spoczywa na Rodzicach lub opiekunach, które mimo wpojonych licznych zasad i wartości potrafią znaleźć "złoty środek" i nie są całkiem uprzedzeni na takie zjawiska (ja tam wciąż uważam, że świat jeszcze nie "poszedł całkowicie do przodu" i przeciętni Rodzice czy nauczyciele wciąż dostrzegają jakieś niepokoje z tym związane i nie są bezgranicznie przychylni gejom lub lesbijkom, ale ich tolerują/akceptują i przynajmniej w sprawach zawodowych [jak mają miejsce jakieś interesy] traktują ich tak samo jak heteroseksualistów)- także szkoły jak dla mnie nie muszą być w takie inicjatywy "zamieszane".
Trochę mnie to zastanawia, że ludzie mający bardziej liberalne nastawienie walczą tak o to, by osobom homoseksualnym należało się równouprawnienie, chociaż przeciętny człowiek mający nawet bardziej konserwatywne spojrzenie na zagadnienia obyczajowe (jednocześnie nie będący szczególnie w te kwestie zaangażowany) jest jakby "ponad to" zdając sobie sprawę, że poprzez samo dobre wychowanie nie może zachować się wobec takich osób (tak jak i wobec innych) niewłaściwie czy niegrzecznie- kultura osobista choć zawiera w sobie asertywność i wyrażanie krytycznych opinii na pewne niepożądane zjawiska, to zakazuje jakichkolwiek form ludzkiego potępienia czy jawnej dyskryminacji. Ja tam uważam, że każdy człowiek powinien mieć odgórne prawo do godnego i humanitarnego traktowania (niezależnie od płci, rasy, wiary, poglądów, przekonań itp. itd.), także najwięksi zbrodniarze. Niech nawet najbardziej zatwardziali kryminaliści otrzymają od życia znaki, które nie są dla nich typowe- może to im otworzy oczy i sprawi, że zmienią swoje postępowanie na lepsze (zawsze jest taki cień nadziei). Wiem, że to hasło brzmi górnolotnie, a sam nie umiem się wewnętrznie zreformować i poprawić, no ale ja nikomu krzywdy robić nie chcę, więc chyba nie jestem złoczyńcą.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 7 Czerwiec 2022, 11:08
Tylko wiecie co, o ile nie jestem przeciwko takim tęczowym celebracjom w szkołach, to totalnie nie rozumiem takich... wymysłów. Naprawdę, bywam tolerancyjna, ale nie umiem zrozumieć poniższego. Ktoś pomoże z interpretacją tych osób, zapewne jeszcze w wieku szkolnym?
Hobby: Meteorologia Pomógł: 208 razy Wiek: 27 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 8211 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 7 Czerwiec 2022, 11:11
Osoby w takim wieku są podatne mocno na wpływy środowiska w jakim się obracają, grupek na Facebooku, trendów na TikToku itp. Większość z nich wyrośnie z tego z czasem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum