Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 153 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13810 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 16 Czerwiec 2022, 16:47
Serio niektórzy uważają, że czerwiec 2022 zapisze się poniżej normy xD
W skali ogólnokrajowej nie ma na to szans. Jeśli już, to tylko lokalnie na północy Polski.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13448 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 16 Czerwiec 2022, 19:25
kmroz napisał/a:
Nie ma szans na 3 dekadę w normie 1981-2010? 😂 Tak samo jak w 2018 nie było...
Chyba nie pamiętasz tamtej dekady... Przecież wtedy po upalnym początku przyszło tylko krótkie ochłodzenie do poziomu normy (o naprawdę niskich Tmax można było zapomnieć), po czym nadeszła kolejna, trzecia w miesiącu fala upałów połączona z ekstremalnie wysokim usłonecznieniem, która potrwała do krótkiego ochłodzenia 1 lipca, otwierającego już drzwi do wielkiego gorąca pozbawionego ochłodzeń aż do połowy listopada
Wiem że mam obsesję na punkcie wypominania tamtej dekady, ale no kurczę to był cyrk Niemal wszyscy na czele z Lucasem wróżyli szybki powrót do standardów z kwietnia, maja i pierwszej połowy czerwca, a dostrzegający ochłodzenie Kmroz był osamotniony do tego stopnia, że już odnosiłem wrażenie, iż jego wiedza nie pochodzi z żadnych modeli, lecz jest takim pro-synoptykiem, że sam tworzy swoje prognozy niepoparte wyliczeniami modeli Stąd moje słowa "trzymam kciuki za prognozę Kmroza"
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum