Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Czerwiec 2022, 15:51
To chyba jeszcze nie jest najlepszy czas na rekord temp., ale podobno potencjał jakiś jest...- w każdym razie jak pojawiają się zapowiedzi dotyczące takiego gorąca, to trzymam kciuki za obecność "letniego halniaka", bo w zasadzie to głównie dzięki niemu dochodzi do sytuacji, w których temp. naprawdę stoi na wysokości zadania w osiągnięciu niezwykłych wartości, a 2-3/4 dni później pewnie aura się załamie, pojawi się deszcz i równo z nim lub niewiele później wrócą (dużo) łagodniejsze temp na dłuższy czas..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 153 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13810 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 18 Czerwiec 2022, 18:17
LukeDiRT napisał/a:
Około 37 st, chociaż pewnie skończy się na 34/35 st w Słubicach
No cóż, muszę zmienić swoje typy
Według mnie jest duża szansa na 38 stopni w okolicach Słubic, a nawet na nowy rekord czerwca. Jednak szansa na 39 st jest już wyraźnie mniejsza, a na 40 st (w tym i na nowy rekord Polski) praktycznie zerowa.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 153 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 13810 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 19 Czerwiec 2022, 16:31
Jacob napisał/a:
ale tego się do wiemy po 20-tej z aktualnych danych
Ale w ostatecznych danych temperatura będzie wyższa co najwyżej o 0,2-0,5 stopnia. A czasami ostateczna temperatura jest taka sama jak w danych godzinowych.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 19 Czerwiec 2022, 16:32
Uma Cidade do Słubiça spada, ale za to Posnania jeszcze się poderwała i tempo wzrostu temperatury przybrało, notuje się tam 36 stopni. Dolny Śląsk się stara, ale Ciudad de Wroclaw i tak wysiada przy stolicy województwa graniczącego od północy. Zważając na powiewający wiatr, jestem ciekawy czy jutro uda się pobić czerwcowy rekord temperatury w Nouvel Songe, który wynosi 34,4 stopnia (nie wliczając "31 czerwca 2019" ).
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Czerwiec 2022, 18:22
Ja jutro już na rekordy temp. nie liczę, bo będzie miała miejsce wędrówka frontu chłodnego w głąb Polski. Dzisiejsze "+32 C" (lub punktowo może nieco więcej) prawdopodobnie będzie jak na razie tzw. "wierzchołkiem" na wykresie temp..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 19 Czerwiec 2022, 18:25, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum